SKRATITE JEZIK, ILI MARŠ IZ STRANKE: Ivica Dačić odbrusio bundžijama!
Foto: Fonet

Raspad

SKRATITE JEZIK, ILI MARŠ IZ STRANKE: Ivica Dačić odbrusio bundžijama!

Politika -

Teško njima Lider SPS zapretio da će isterati iz partije sve one koji se svađaju u javnosti. Opšti haos nastao posle ukora koje je dobilo četvoro funkcionera

Haos u SPS zbog ukora Statutarne komisije se ne smiruje, a sada je kažnjeni funkcioner Nenad Borovčanin uzvratio kontramerom! Zamenik predsednika opštine Stari grad poručio im je da su kao Gestapo i dao im ukor pred svoje isključenje. Poručio im je i da bi trebalo da dezinfikuju partiju od poltrona i onih koji su se obogatili pokoću partije.

Dačić je na sve ovo poručio da su oni koji se svađaju u javnosti samoreklameri i da za takve neće biti mesta u SPS!- Insistiraću na razgovoru, dijalogu, pa, ako treba, i na svađi u samoj stranci. To je način da rastemo i budemo bolji. A svako iznošenje toga u javnost nije ništa drugo nego samoreklamerstvo. I za takve neće biti mesta u SPS. Neka naprave svoju stranku, pa nek se hvale - izričit je Dačić.Ne smiruju seStatutarna komisija je, podsetimo, dala četiri ukora za četvoro funkcionera SPS - Dijani Vukomanović i Ivani Petrović zbog tuče, a Novici Tončevu i Borovčaninu zbog kritika na račun stranke. Borovčanin je SPS uporedio sa Gestapom, koji je obitavao u Ministarstvu spoljnih poslova. Slučajno ili ne, upravo je radno mesto lidera SPS Ivice Dačića - MSP.- To mi liči na kažnjavanje iz perioda Drugog svetskog rata, kad je Gestapo kažnjavao bez poziva okrivljenog, bez procesa i mogućnosti iznošenja odbrane ili kontraargumenata, a pošten patriota bivao tako kažnjen i osramoćen - iznervirano je sasuo kritike Borovčanin.Međutim, nije se zaustavio samo na tome, već je uzvratio i kontramerom.

Poltroni- Zato vam dajem ukor pred svoje iščlanjenje iz SPS i vraćanja članske karte. Da se to ne bi desilo, potrebno je da dezinfikujete partiju od nekih pojava. Iščlanite sve one funkcionere koji su se obogatili na ideji levice i zaštite radničke klase, nezaposlenih i sirotinje, koji su lagali narod u kampanjama, a posle na tim obećanjima uvećavali svoje lično bogatstvo. Prestanite jedni druge da diskreditujete putem montiranih medijskih afera. Prestanite da lažete i izdajete svoje drugove. Uvedite kriterijum napredovanja preko stručnosti, rada, rezultata i čestitosti, umesto što se poslanička i kadrovska lista sastavlja prema podobnosti i poltronstvu. Oživite organe partije kako ona ne bi nastavila s kontinuiranim padom rezultata na izborima. Nadam se da ćete shvatiti moj dobronamerni ukor, pogledati se u ogledalo i početi da radite sve ono što je neophodno - poručio je on.

Kad drugovi zarateBATINE I SVAĐE KO DOBAR DANKako je Kurir već pisao, Petrovićeva je izjavila da će otići iz SPS ako to uradi i Vukomanovićeva i obećala da neće više da je „bije“. Tončev je poručio da njemu niko ne može da zapuši usta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track