AKCIJA "BUDILNIK" ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Omladina Nove stranke obeležila godišnjicu Petog oktobra
Foto: Beta/Miloš Miškov

Neophodno političko aktiviranje mladih

AKCIJA "BUDILNIK" ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Omladina Nove stranke obeležila godišnjicu Petog oktobra

Politika -

Omladina Nove stranke danas je u centru Beograda organizovala akciju kojom je ukazala da 5. oktobar 2000. nije zaboravljen i da je potrebno da građani na izborima pokažu da su protiv aktuelne vlasti.

Okupljeni su tokom akcije nazvane Budilnik nosili transparente sa natpisima "promene" i "probudi se", kao i zastave Nove stranke a neki od aktivista i majice sa logom pokreta Otpor.

NA PUTU ZA NORMALNU SRBIJU: Ovako su se borci Petog oktobra prisetili početka demonstracija

Potpredsednica Foruma mladih Nove stranke Nevena Pavlović rekla je novinarima da je akcija organizovana kako bi se obeležilo 16 godina od rušenja starog režima i uvođenje demokratije u Srbiju

"Smatramo da je jako bitno da se narod ponovo probudi i pokaže na izborima da se ne slaže sa sadašnjim režimom koji je i bivši režim", rekla je ona.Prema njenim rečima, omladina koja je tada bila pokretačka snaga treba ponovo da se aktivira i pokaže da im je demokratija u srcu.Pavlović je rekla i da omladina jednostavno treba se izbori za svoja prava i da ne dozvoli da drugi odlučuju o njihovim pravima.

Živković: Manekeni 5. oktobra snose krivicu za propuštene šanse

"Članovi Nove stranke su bili aktivni učesnici u demokratskim promenama i nikada nismo zaboravili žrtve tih promena , a duh 5. oktobra i dalje živi u nama", rekla je ona.Akcija je održana na platou ispred zgrade Doma Narodne skupštine, a medju okupljenima je bio i Džo bagerista, jedan od junaka petoktobarskih promena, kao i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track