INTIMNO PISMO PREDRAGA MARKOVIĆA: Dijana, ljubavi, vrati se meni ti
Foto: Dragana Udovičić

Otvorio dušu

INTIMNO PISMO PREDRAGA MARKOVIĆA: Dijana, ljubavi, vrati se meni ti

Politika -

Ti si ona koja zna ne samo svačiji rođendan već i imena dece i kućnih ljubimaca, ostani kod nas, napisao Vukomanovićevoj poznati istoričar i potpredsednik SPS

Potpredsednik SPS Predrag Marković uputio je juče preko Kurira, kako je sam rekao, „intimno pismo“ Dijani Vukomanović, koja je napustila stranku pošto je dobila ukor zbog obračuna sa Ivanom Petrović. U izuzetno emotivnom obraćanju Marković moli doskorašnju „drugaricu“ da ne ide, da ostane bar u poslaničkom klubu, a zauzvrat joj pred svima obećava da će biti uz nju „kad je vređaju i omalovažavaju“.Čista romantikaUz puno razumevanja za sve kroz šta je prošla i bez trunke osude, poznati istoričar je Vukomanovićevu nahvalio i uporedio sa Segolen Roajal, bivšom vanbračnom ženom francuskog predsednika Fransoa Olanda i aktuelnom ministarkom ekologije.„Draga Dijana, ti znaš da sam tebe uvek poredio s francuskom socijalistkinjom Segolen Roajal. Ti si unela u partiju prefinjenost i intelektualni nivo nalik na velike evropske levičarske partije. Razumem tvoju povređenost. Očekivala si da te drugovi zaštite od prostačkih napada. Sama si se branila preko društvenih mreža. To nije bio nivo za intelektualku i funkcionerku tvog ranga“, otvorio je dušu Marković, a onda u istom tonu nastavio:

„Za razliku od mnogih drugih, ti si reagovala spontano i srcem. Svi znamo tvoju dobrotu i posvećenost ne samo partiji nego i ljudima u njoj. Ti si ona koja zna ne samo svačiji rođendan već i imena dece i kućnih ljubimaca. Ti si ona koja nosi dosadne statistike i izveštaje kući i radi noću. Malo je ljudi koji su se više posvetili radu od tebe. Ne daj da sve to propadne. Ostani makar u poslaničkoj grupi i parlamentarnim telima i delegacijama. Potrebna si ovoj zemlji. Ali kao rukovodilac ozbiljne organizacije, a ne kao usamljeni strelac. Javno ti pišem ovu molbu jer želim da se obavežem pred svima da ću biti uz tebe kad te vređaju i omaložavaju. Tvoj drug Peđa.“A njegovo pismo neodoljivo podseća na stihove poznatog narodnjačkog hita Ferida Avdića „Niko te nikad voleti neće ko što te volim ja, Dijana, Dijana, lepoto moga sna“ (vidi okvir).Iako je pismo više nego emotivno, Vukomanovićeva je ipak bila tvrda srca, te je Marković, bar juče, ostao bez odgovora. Za to vreme, socijalisti su počeli da vade oči jedni drugima, i to oko toga ko će sada umesto Vukomanovićeve da bude predsednik Izvršnog odbora.NeobavešteniKako tvrdi izvor Kurira, u red su stali Vanja Vukić, bivši savetnik u MUP, portparol SPS Đorđe Milićević, ali i zamenik predsednika IO Đorđe Čabarkapa.- Čabarkapa misli da treba da bude on jer joj je bio zamenik, ali je dobar deo u stranci protiv. Milićević je vredan, ali ima još da se kali za to, kao i Vanja Vukić. Unutar partije misle da će to biti Obradović jer mu Dačić najviše veruje, ali nije dobar s podmladkom - kaže naš sagovornik.Javno, trojica espeesovca listom tvrde da im ni na kraj pameti nije mesto predsednika IO. Čabarkapa kaže da „nema takva saznanja“ (?!) da je zainteresovan za tu funkciju, dok Milićević i Vukić tvrde da već imaju svoja zaduženja.

Ferid Avdić

DIJANA, LJUBAVI

Od prvog dana rastanka našeg,Dijana, ljubavi,stalno se pitam šta razlog beše,zašto me ostavi.Niko te nikad voleti nećeko što te volim ja,Dijana, Dijana,lepoto moga sna.Ako se nekad sretnemo negde,Dijana, ljubavi,reci mi tada, najdraža moja,zašto me ostavi.Srce te moje kroz pjesmu zove,Dijana, ljubavi,ako sa drugim ne budeš srećna,vrati se meni ti.

Branko RužićDIKSI, KAKO ĆEMO SAD BEZ TEBEKad je sada već bivša poslanica SPS Dijana Vukomanović rešila da ode iz stranke, došla je u poslanički klub SPS i pozdravila se sa svima koji su se tamo zatekli. Svi su bili ljubazni prema njoj, a čak ju je Branko Ružić upitao: „Diksi, kako ćemo sad bez tebe?“ Ona se samo nasmejala i pružila ruku. Ipak, deblji kraj u ovoj priči izvukao je dugogodišnji Dačićev saradnik Milomir Premović.- Premović je zadužen da zna šta se sve dešava po stranci, a promaklo mu je to što Dijana smera. Dačić mu je to jako zamerio - kaže naš izvor.

Šut-kartaBOROVČANIN ISKLJUČEN IZ SPSNenad Borovčanin isključen je sinoć iz SPS, odlučila je statutarna komisija te stranke, koja je pozvala Dijanu Vukomanović da vrati poslanički mandat, rekao je juče predsednik komisije Miljkan Karličić.On je rekao da je Borovčanin isključen zbog najgrubljih povreda Statuta SPS, sklapanja koalicije na opštini Stari grad bez saglasnosti gradskog odbora, vređanja. Igoru Novakoviću i Ivani Petrović izrečeni su ukori, a nastavlja se disciplinski postupak protiv Novice Tončeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track