BILJANA STEPANOVIĆ: Zadnji je trenutak da vlast kaže šta je obećala u Briselu
Foto: Printscreen N1

Može doći do zastoja u pregovorima sa EU

BILJANA STEPANOVIĆ: Zadnji je trenutak da vlast kaže šta je obećala u Briselu

Politika -

Došao je zadnji trenutak da vlasti u Beogradu izađu u javnost i narodu jasno kažu šta je obećano u Briselu, kaže direktorka Biznis info grupe Biljana Stepanović komentarišući usvajanje Zakona o Trepči kojim se imovina te kompanije prebacuje na Vladu Kosova.

Ona je istakla da bi sada trebalo javnosti da se obrati premijer Aleksandar Vučić i jasno kaže šta su dalji planovi.

Verovatno će sada vlasti u Beogradu da pošalju nove predloge u Brisel, da će tražiti da se o tome dalje pregovara i da će gledati da što više odlažu.

“Ali, ja ne znam šta su oni obećali u Briselu. Marko Đurić kaže 'ovo je ultimatum', Aleksandar Vučić kaže 'nije ovo ultimatum' a Maja Kocijančić kaže 'to ste potpisali, nema ništa ovde novo'.

Foto: FoNet Danilo Janković
Foto: FoNet Danilo Janković

Nekako mi se čini da je došao zadnji trenutak da kažu: mi smo obećali to, potpisali to i desiće se to. Ali, ne verujem da će to uraditi”, rekla je ona.

Biljana Stepanović naglašava i da ovo može dovesti do zastoja u pregovorima sa EU, u zavisnosti od toga da li je to obećano u Briselu a nije ispunjeno.

Povodom protesta radnika Trepče, ona je istakla da su oni jedini ugroženi. “Trepča je već podeljena na južni i severni deo i ovo je provizorijum koji ne može tako da ostane ako se očekuje privatizacija Trepče.

Mora se narodu reći kakva je situacija i šta se dešava” rekla je gostujući u Novom danu N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track