Najnovije vesti

ZBOG ZAKONA O TREPČI: Srpska lista zamrzla rad u kosovskoj skupštini
Foto: Tanjug Dejan Simicev

Do daljnjeg

ZBOG ZAKONA O TREPČI: Srpska lista zamrzla rad u kosovskoj skupštini

Politika
20:00h

KOSOVSKA MITROVICA - Poslanici Srpske liste odlučili su danas da do daljnjeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova, zbog donošenja Zakona o Trepči.

U Srpskoj listi smatraju da su Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budu donosili zavisiće ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda u toj pokrajini.

"U ime interesa srpskog naroda i demokratije, sa gnušanjem odbacujemo političko i pravno nasilje Skupštine Kosova i javno poručujemo da ne priznajemo bilo kakvu odluku u vezi sa 'Trepčom', donetu bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba", saopštili su poslanici Srspke liste nakon sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici Srpske liste danas su u Kosovskoj Mitrovici održali sastanak, na kojem su zaključili da je "nelegalna odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata "Trepča" bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika".

Naveli su takođe da odbijaju da budu, kako su naveli, svojevoljne žrtve aparthejda na Kosovu i Metohiji i da neće davati alibi nastojanjima da se srpski narod dovede u položaj potpune obespravljenosti i situaciju iz koje bi jedini izlaz bio napuštanje svojih domova.

“Srpski narod, koji je do sada iskazivao iskrenu nameru da kroz svoje predstavnike u institucijama u Prištini, u partnerskom odnosu sa Albancima, unapređuje društvene i ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji, više nema iluzija o diktatorskoj i šovinističkoj prirodi ovdašnjeg političkog sistema”, navode iz Srpske liste.

(Foto: Tanjug/Dejan Simićević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...