MARKO JAKŠIĆ: DSS je postala Demokratska napredna strannka Srbije
Foto: Marina Lopičić

Hoće da budu privezak SNS

MARKO JAKŠIĆ: DSS je postala Demokratska napredna strannka Srbije

Politika -

BEOGRAD - Bivši potpredsednik Demokratske stanke Srbije Marko Jakšić rekao je da je stranku i sve funkcije u njoj napustio zbog, kako je rekao, kolaboracije sa režimom Aleksandra Vučića.

"Umesto dotadašnje nacionalne i demokratske politike, kako piše u statutu, stranka je krenula u najobičnije šibicarenje pretvarajući se od DSS u Demokratsku Naprednu stranku Srbije.

Nekada u vreme vlasti Slobodana Miloševića niko od članova DSS nije ni smeo da pomisli da uđe u koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije, a danas kada su na vlasti mnogo gori sa njima stranka kolaborira", naveo je Jakšić u pismu u kome objašnjava zašto je napustio DSS.

On je dodao da može da se pomiri sa time da je "režim Aleksandra Vučića izdao Kosovo i Metohiju", ali ne i stranka kojoj je pripadao.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

"Briselskim sporazumom režim Aleksandra Vučića se praktično odrekao Kosova i Metohije. Upravo ovih dana kroz otimanje imovine Srbije na naplatu stižu posledice izdajničkog Briselskog sporazuma. Kako onda stranka čija su usta puna Kosova i Metohije pravi političke koalicije sa onima koji su izdali južnu srpsku pokrajinu", naveo je Jakšić.

On je ocenio da je DSS jedina opoziciona politička stranka koja je u lokalnim koalicijama sa SNS i da partiju ne interesuju njeni birači, već da bude "privezak SNS".

Jakšić je dodao i da je od sedam potpredsednika DSS, pet za "kolaboraciju sa SNS", a da je od 20 članova Predsedništva četvoro protiv "neprincipijelnih koalicija sa aktuelnim režimom".

Jakšić je na Glavnom odboru DSS napustio stranku i podneo ostavku na sve funkcije, a njegov kolega Slaviša Ristić takođe je podneo ostavke na funkcije u DSS, ali ostao u stranci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track