VUČIĆ SA GRČKIM AMBASADOROM: Poseta Ciprasa Srbiji doprineće ekonomskoj saradnji
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sastanak u Vladi Srbije

VUČIĆ SA GRČKIM AMBASADOROM: Poseta Ciprasa Srbiji doprineće ekonomskoj saradnji

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje, u razgovoru sa ambasadorom Republike Grčke Elijasom Elijadisom, da će poseta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, koja se dogovara diplomatskim kanalima, doprineti da saradnja Srbije i Grčke dostigne i viši nivo, posebno u oblasti ekonomije.

Srpski premijer je zahvalio na principijelnoj podršci Grčke teritorijalnoj celovitosti Srbije i istakao i kontinuiranu podršku Grčke procesu evrointegracija Srbije kao primer prijateljskog odnosa i dobre saradnje dveju zemalja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je poželeo ambasadoru Elijadisu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Srbiji.

Elijadis je konstatovao da su odnosi Srbije i Grčke primer dobre bilateralne saradnje i da se zajedničkim radom mogu unaprediti pitanja od zajedničkog interesa, poput rešavnja migrantske krize i održavanja stabilne situacije na "zapadnobalkanskoj ruti".

GUST RASPORED U NEMANJINOJ: Vučić se danas sastaje sa 6 ambasadora

Grčki ambasador je istakao da zvanična Atina ceni to što je Srbija, zahvaljujući premijeru Vučiću i Vladi, glavni stabilizacioni faktor na Balkanu, što je pokazala i umerenim pristupom i reakcijama u tekućim regionalnim pitanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track