BURNO U SKUPŠTINI: Rasprava o zaglupljivanju naroda, rijalitiju i koncertu Zdravka Čolića
Foto: Marina Lopičić

BURNO U SKUPŠTINI: Rasprava o zaglupljivanju naroda, rijalitiju i koncertu Zdravka Čolića

Politika -

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog odbora za kulturu Maja Gojković podsetila je danas da su rijaliti programi, koji su bili glavna tema kritika opozicije tokom rasprave o članovima REM-a, počeli da se prikazuju još 2006. u vreme vlasti DS i DSS.

"Znam da svi obožavaju da govore, period od 2014. do 2016. da spominju Aleksandra Vučića, baš je on smislio te rijalitije. Ubeđena sam da nije. To je bilo 2006. i Veliki brat je počeo da se emituje na TV B92. To je prvi rijaliti u Srbiji", rekla je Gojković i podsetila da je u to vreme predsednik države bio Boris Tadić, a premijer Vojislav Koštunica.

Odgovarajući na kritike opozicije da se rijaliti programi prikazuju zbog "zaglupljivanja" naroda, Gojković je pitala da li je to Vojislav Koštunica hteo da nas zaglupi zajedno sa Borisom Tadićem i sa Draganom Kojadinovićem kao ministrom kulture.

Rekla je i da niko tada nije digao glas da se ukine rijaliti program niti je dizao glas zbog cenzure u medijima.

"Iskreno, nadam da će ljudi koje ćemo izabrati upotpuniti rad REM-a i snagom svog uticaj uraditi ono što mu slovo zakona nalaže", kazala je Gojković.

Na njene navode reagovao je poslanik DS Goran Ćirić koji je rekao da u vreme kada je DS bio na vlasti možda jeste bilo rijaliti programa, ali da je bilo i slobode govora i emisije "Utisak nedelje".

Gojković je tokom rasprave pomenula i da ju je predsednik DS Dragan Šutanovac na koncertu Zdravka Čolića podigao sa mesta, što, kako je rekla, govori o njegovoj nekulturi, ali i o ponašanju tadašnje većine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track