NEMANJINA 11 SELI SE NA JUG: Niš od danas sedište Vlade Srbije
Foto: Fonet

Kabinet premijera van Beograda do 19. oktobra

NEMANJINA 11 SELI SE NA JUG: Niš od danas sedište Vlade Srbije

Politika -

NIŠ - Privremeno sedište Vlade Srbije od danas će biti u Nišu, gde će biti održan i srpsko-albanski biznis forum, a premijer Aleksandar Vučić će razgovarati sa građanima tog gradai obići jug Srbije.

Kako je ranije najavljeno, Vlada Srbije zasedaće u gradu na Nišavi do 19. oktobra i to će biti prvi put da kabinet premijera funkcioniše van Beograda.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Predviđeno je da prvog dana boravka u Nišu premijer sa članovim vlade održi sastanak sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Sutradan, u petak, biće održan Poslovni forum Srbija - Albanija, kojem će prisustvovati i albanski premijer Edi Rama, a na kojem se očekuje učešće 200 domaćih firmi i oko stotinak kompanija iz Albanije. Istoga dana premijer će imati radni sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Darko Bulatović, Foto: Fonet
Darko Bulatović, Foto: Fonet

Takođe, 14. oktobra predviđen je obilazak kasarne "Aerodrom" i ručak sa pripadnicima 63. Padobranskog bataljona - povodom Dana padobranaca, a nakon toga planiran je i obilazak Kliničkog centra Niš i Elektronskog fakulteta.

VUČIĆ I MINISTRI SPAVAĆE U KASARNI: Vlada Srbije od četvrtka u Nišu

U narednim danima premijer i ministri obavljaće svoje poslove u Nišu, ali će obići i Grdelicu, Vranje, Vladičin Han i Surdulicu, kao i Leskovac, Vlasotince, Prokuplje, Kuršumliju, Žitorađu, Nišku banju, Belu Palanku i Svrljig. Tokom narednih dana u Gradskoj kući biće održani i bilateralni sastanci i prijem građana.

VLADA SRBIJE NA KOLEKTIVNOM TUŠIRANJU U NIŠU: Ministri će morati po vojnički, u zajedničko kupatilo!

Tokom višednevnog rada u Nišu, članovi Vučićevog kabineta razgovaraće sa sagovornicima o privredi, međunarodnoj saradnji, trgovini, politici, ali i miru, stabilnosti i boljim odnosima u regionu.

VLADA U KASARNI: Ministri sele kabinete kod niške auto-pijace

Kako je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, razgovori će se voditi i sa predstavnicima Evropske unije i ambasadorima. Inače, premijer i ministi spavaće u jednoj od niških kasarni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track