NENAD ČANAK ZA KURIR: Koštunica i Dinkić su opljačkali Kariće!
Foto: Beta/ Dragan Gogić

Lider LSV opleo po nekadašnjoj vlasti

NENAD ČANAK ZA KURIR: Koštunica i Dinkić su opljačkali Kariće!

Politika -

Vojvođanski političar kaže i da tadašnja takozvana demokratska vlast nije smela da s policijom i bez ijednog papira upadne u BK TV i zatvori je

Lider LSV Nenad Čanak ocenio je za Kurir da je Bogoljubu Kariću, vlasniku „BK grupe“, čistom pljačkom oteta imovina!Odgovarajući na pitanje kako je moguće da u jednoj demokratski uređenoj zemlji policija upadne na BK TV i zatvori ga bez ijednog papira, Čanak kaže:

- Već u to vreme sam kritikovao poteze vlade Koštunice dr Vojislava, jer je on najlicemernija pojava na političkoj sceni Srbije svih vremena. Zaklinjao se u nekakvu vladavinu prava, a onda dođemo do toga da ne možemo da se obračunamo s kriminalom jer kriminalci, je l‘ te, imaju svoja prava, a onda bez ijednog objašnjenja, bez ičega, brutalno i na silu udari u temelje privatne imovine.

Karići su, koliko se sećam, platili preko 20 miliona evra na ekstraprofit i time je ta priča trebalo da bude završena. Ali, ustrebalo je para i onda se to rešavalo čistom pljačkom - kaže on i dodaje:

Istrage duže od 10 godina- Da su Koštunica dr Vojislav i Dinkić mr Mlađan jedan promil entuzijazma kakav su imali u krađi tuđe imovine uložili i u borbu protiv organizovanog kriminala, Srbija bi danas izgledala mnogo drugačije. Nažalost, njih su interesovale samo pare, a pričali su o nekim velikim idealima - zaključio je Čanak.

Lider DS Dragan Šutanovac kaže da je neprihvatljivo da neke istrage traju više od 10 godina, da se privode građani, pa da se tek onda prikupljaju dokazi.

Foto Dado Đilas
Foto Dado Đilas

- DS se zalaže za vladavinu prava i ne podržava nikakve državne aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonom. Želimo da izgradimo društvo u kojem ni obični građani, ali ni privrednici ne strahuju od državnog aparata, već upravo imaju zaštitu u vidu poštovanja zakona i prezumpcije nevinosti. Ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara pred sudom, a ne pred samovoljom političkih moćnika koji zloupotrebljavaju državni aparat. Pravosudni sistem mora da bude mnogo efikasniji i neprihvatljivo je da istrage traju i više od 10 godina, kao i da se privode građani pa tek onda da se prikupljaju dokazi, što je postao čest slučaj, u čemu su se našli i mnogi članovi DS - ukazao je on.

Ni da beknuS obzirom na to da su ovdašnji političari direktno uprli prstom u nekadašnjeg lidera URS Mlađana Dinkića i tadašnjeg premijera Vojislava Koštunicu, pokušali smo da od njih dobijemo komentar. Međutim, oni nisu odgovarali na naše poruke i pozive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja