BESKRUPULOZNOST PRIŠTINE NEMA GRANICE: Srpsku decu pokušavaju da zatvore u rezervat
Foto: Profimedia

Srbima uskraćuju elementarna ljudska prava

BESKRUPULOZNOST PRIŠTINE NEMA GRANICE: Srpsku decu pokušavaju da zatvore u rezervat

Politika -

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju se oglasila saopštenjem posle blokade administrativnih prelaza ka južnoj srpskoj pokrajini.

Kako se navodi, Kancelarija najoštrije osuđuje maltretiranje kojem su samovoljom predstavnika prištinskih vlasti, bila izložena srpska deca na administrativnim prelazima Jarinje i Merdare, kao i na graničnom prelazu Đeneral Janković.

“Beskrupuloznost Prištine danas je prelila punu času jasnom porukom da su Srbi i njihova deca uskraćeni za elementarna ljudska prava, kao što je pravo na slobodu kretanja. Oni koji maltretiraju decu ne zaslužuju ništa osim gnušanja i prezira. Frustriranjem, prepadanjem i pokušajem zatvaranja srpske dece u rezervat ne doprinosi se stvaranju međunacionalnog poverenja, a današnji besramni čin pokazuje da neki nasilnici u Prištini to zapravo i ne žele“, ističe se u saopštenju.

Podsećamo, kosovska policija u petak po podne nije dozvolila srpskim auto-prevoznicima da pređu administrativni prelaz Merdare.

Blokirana su vozila koja saobraćaju na relacijama Niš – Gračanica i Niš – Kosovska Mitrovica.Navodno, policija je putnicima tražila dozvole za međunarodni saobraćaj, koje im do sada nisu bili potrebne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track