Zajednička sednica republičke i pokrajinske vlade

(KURIR TV) DVE VLADE ZASEDALE U NS Vučić: Dođite danas da vidite naše lazare i nore!

Politika -

NOVI SAD - U Novom Sadu jutros je održana zajednička sednica vlada Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, kojoj je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić.

Na dnevnom redu sednice bili su projekti od nacionalnog i regionalnog značaja. Vlada Srbije izdvojiti 1,9 milijardi dinara za obnovu stotinu škola, vrtića i drugih objekata u Vojvodini, kao i da će realizacija tih projekata početi odmah.

UŽIVO KURIR TV PRENOSI VOJNU PARADU: Novi Sad slavi Dan oslobođenja!

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

11.20 - Posle zajedničke sednice, javnosti su se obratili šefovi republičke i pokrajinske vlade Aleksandar Vučić i Igor Mirović.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Vučić je u obraćanju rekao da se danas razgovoralo o projektima koji treba da donesu dobrobit građanima, a premijer Srbije je dodao i da je prebačen novac za obnavljanje fasada.

Premijer je dodao i da je Pokrajina tražila novac za renoviranje 26 škola i vrtića, a da je Republika nameravala da to učini u čak 100 takvih objekata.

"Danas smo na ozbiljan način razgovarali o rešavanju problema gradjana Vojvodine. Odlučili smo da prebacimo prvi novac Novom Sadu kako bi se pripremio za evropsku prestonicu kulture, četiri miliona evra za zgradu RTV, iako sam smatrao da je to preskupo, ali smo prihvatili sugestije da je važno da pokažemo da smo u stanju da obnovimo ono što je srušeno u NATO agresiji", kazao je Vučić.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Prema njegovim rečima, o trošku državnog budžeta biće obnovljena putna infrastruktura u Vojvodini, uključujući i 37 kilometara Fruškogorskog koridora, ali i zdravstvene institucije i ustanove kulture poput Subotičkog pozorišta.Vučić je dodao da će biti donet Zakon o finansiranju Vojvodine, ali i da trenutno nema problema u finansiranju Pokrajine.

11.31 - Najveća stopa nezaposlenosti je u Vojvodini, veća čak nego na jugu Srbije, iako je prosečna plata među najvišima u Srbiji, rekao je Vučić a potom pozvao danas građane da vide "lazare" i "nore" naše vojne industrije.

Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je uoči sednice da očekuje konkretnu finansijsku podršku za budžet, što će, kako je rekao, značiti da projekti donose pobedu, a da se politika sukoba gubi i nestaje sa političke scene.

- To izuzetno važan događaj za Vojvodinu i njene građane, jer se radi o prvoj zajedničkoj sednici dveju vlada nakon 13 godina - rekao je juče pokrajinski premijer Igor Mirović.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

"Na dnevnom redu zajedničke sednice naći će se i pitanja kao što su podsticaj razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji AP Vojvodine, status projekta izgradnje Kliničkog centra Vojvodine, projekti razvoja navodnjavanja, kao i razmatranje prioritetnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine", rekao je Mirović.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

Dve vlade će, kazao je, posebnu pažnju posvetiti iznalaženju rešenja za najugroženije objekte obrazovno-vaspitnih ustanova, predškolskih ustanova, škola i univerziteta.On je rekao da očekuje da planovi koje ima Vojvodina više neće biti "mrtvo slovo na papiru", već deo zajedničkih napora da se unapredi život u Pokrajini.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track