SKANDALOZNA IZJAVA TAKOZVANOG MITROPOLITA CPC: Beogradska patrijaršija je teroristička organizacija
Foto: Youtube/Printscreen

Prevazišao sam sebe

SKANDALOZNA IZJAVA TAKOZVANOG MITROPOLITA CPC: Beogradska patrijaršija je teroristička organizacija

Politika -

PODGORICA - Tužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije, kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori, poručio je mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

Kako prenosi RTCG, mitropolit je rekao da je podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove građanski rat, nastavak politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima.

- Ta patrijaršija, i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristička organizacija koja je djelovala i djeluje protivu Crne Gore po nalogu Beograda. U njoj i tada i danas služe popovi opasnih namjera, koji su na vezi s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa - naveo je Mihailo u saopštenju, prenosi RTCG.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

U tom poslu, kako je dodao, Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak.

- Revizionističke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj takvi sjede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umjesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivičnih djela. Zato bi Državni tužilac trebao da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji”, saopštio je mitropolit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track