VUČIĆ: Visoki funkcioner UKP daje podatke stranim službama
Foto: Printskrin

Nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

VUČIĆ: Visoki funkcioner UKP daje podatke stranim službama

Politika -

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da su nadležni državni organi ustanovili povećano dejstvo različtitih obaveštajnih agencija, "i sa Istoka i sa Zapada", i poručio da je Srbija, svojom aktivnošću, uspela da "neutrališe" neka od tih lica.

- Evidentirane su takve aktivnosti, kao i njihovi počinioci. Neka od tih lica su neutralisana. U narednom periodu, Srbija će bez obzira na cenu koju ću ja lično da platim, procesuirati sve one ljude iz Srbije koji misle da im je dozvoljeno da daju podatke stranim ambasadama. A ima ih i besan sam na njih - rekao je Vučić nakon sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

(KURIR TV) VUČIĆ: Imamo dokaze da su pratili Đukanovića, ali uhapšeni nemaju veze sa tim

Tužilac treba da odluči

- Reč je o operativnim podacima UKP-a (Uprava kriminalističke policije), koje, prema našim saznanjima, odaje jedan njihov visoki funkcioner i upravo se vodi postupak, što znači da imamo svu istinu, pitanje je samo da li će tužilac da proceni da je predmet pritvorski ili ne. Mislim da pritvor nije toliko važan, već okončanje postupka - naveo je Vučić.

Kada je reč o dešavanjima u Crnoj Gori, Vučić je naveo da su bezbednosni organi u Srbiji došli do dokaza da su između ostalog i na teritoriji Srbije, pripremane različite nelegalne aktivnosti za Crnu Goru.

Imamo materijalne dokaze i priznanja

- Za neka od tih lica, koja su privedena, ali ne ona u Crnoj Gori, zna se da su radila sa ljudima za koje mogu da kažem da postoji element inostranosti. Došli smo do saznanja da su određena lica pratila kretanje zvaničnika Crne Gore, obaveštavala druge ljude o tome. Takođe, imali su upustva prema kojima je trebalo da postupe. Za sve ovo imamo dokaze, čak i pare, 125.000 evra, uniforme, kao i priznanja. Sve to je sada posedu Srbije. Inače, neka lica koja su pratila Mila Đukanovića sada su na slobodi, a on je praćen najsavremenijim uređajima, i mi smo to rekli kolegama iz Crne Gore - naveo je Vučić

(EPK/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track