EKSKLUZIVNO IZ PRITVORA Bratislav Dikić: Znam ko mi je smestio, hoću na poligraf
Foto: Dado Đilas

Intervju

EKSKLUZIVNO IZ PRITVORA Bratislav Dikić: Znam ko mi je smestio, hoću na poligraf

Politika -

Spreman sam da na svaki način pokažem da sam nevin. Znam ko me je upleo u sve ove laži i optužbe bez osnova

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, koji je već 11 dana u pritvoru u Crnoj Gori, i pored sve lošijeg zdravstvenog stanja nastavlja štrajk glađu. On je u intervjuu za Kurir, preko advokata Milana Petrovića, poručio da je spreman da ide i na detektor laži kako bi dokazao da nije kriv.

- Spreman sam u svakom trenutku da se podvrgnem i poligrafskom ispitivanju, ako treba, kako bih dokazao da je sve što mi se stavlja na teret neosnovano i netačno. Ma, spreman sam da na svaki način dokažem da sam nevin.Optuženi ste za terorizam. Shvatate li da su te optužbe vrlo ozbiljne?- Ono što sam sve vreme tvrdio i naglašavao jeste da nemam nikakve veze s tim optužbama i da mi je sve podmetnuto. Moj boravak u Crnoj Gori iskorišćen je da bi se prikazalo da je ovde zaista postojala grupa koja je imala neke planove sa ciljem da izazove nemire... To su laži i optužbe bez osnova u koje su me upleli. Ko vas je to upleo, ko vam je sve to namestio?- Znam ko je, ali zbog daljeg postupka ne mogu zasad da spominjem to ime. Nadam se da će istraga u nastavku dokazati da je sve ovo što vam kažem istina. Evo, u utorak je obavljena istražna radnja na zahtev tužioca, uz dozvolu istražnog sudije, a odnosila se na veštačenje mog telefona, koji su mi oduzeli. Zajedno sa advokatom sam prisustvovao veštačenju, koje su izvodili veštaci za telekomunikacije. Očekujem njihov nalaz uskoro, ali siguran sam da tu nema ništa.I dalje odbijate hranu u pritvoru?- Neću da odustanem od štrajka glađu, a i vodu ne pijem po cenu života i smrti sve dok se ove sramne optužbe koje se odnose na mene ne povuku. Istina je da mi je zdravlje ozbiljno narušeno, da je u odnosu na prethodnih nekoliko dana, posle 10 dana štrajka, vidljiva i malaksalost, nesvestica me sve više okreće, nemam snage, smršao sa 10 kilograma... Već mi je i život ugrožen, ali ne odustajem.Da li vas je neki predstavnik Srbije obišao u zatvoru?- Pored porodice i advokata, posetili su me iz građanske kontrole policije Crne Gore, kao i konzul Srbije u Podgorici Dragana Vapa. I njima sam ispričao sve ovo što sam i vama. Verujem i nadam se da će pre svega država Srbija pomoći u rasvetljavanju svih detalja, kako bismo i ja i ovi jadni ljudi koji su u Crnoj Gori uhapšeni što pre bili pušteni iz pritvora.

Dikićev advokatDA GA PREGLEDAJU LEKARI IZ SRBIJEDikićev branilac Milan Petrović traži da njegovog klijenta pregledaju lekari iz Srbije.- Zahtevaću da se formira lekarska komisija iz Srbije koja će pregledati Dikića kako bi utvrdila njegovo zdravstveno stanje, koje je ugroženije iz dana u dan. Tražim i da se odredi neophodna terapija i adekvatno lečenje, pošto je pre nekoliko meseci operisan od karcinoma jednjaka - poručio je Petrović.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

MAPA SRPSKE BEDE: Što južnije, to tužnije

PUTINOVA PORUKA SRBIJI: Želim čvršću saradnju Beograda i Moskve!

DAČIĆ: DS sam vratio u život ŠUTANOVAC: A sad si Vučićev otirač!

MADAM ŽELJKA ZA NJUZVIK: Štićenici doma sr*la sam u usta

KRVAVA NOĆ U KRALJEVU: Sekirom pobila porodicu!

SOBA STRAVE: Ovde je Marija Ferizović zverski mučena

POTERA: Crnogorac ubica Mutavog krije se u Beogradu?!

DR NELE KARAJLIĆ: O Tesli znam više nego FBI!

PAPARACO: Vlado Georgiev stomak pustio, pa ženu spopao!

RASPLAKALI DECU: Leontina i Milan odbili fotografisanje

LEPA LUKIĆ ZA KURIR: Šta će mi silikoni, imam sise za izvoz!

HIT PAPARACO: Aleksandra Radović cveta dok je dečko ljubi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track