TOMISLAV NIKOLIĆ ZA KURIR: Nismo mi država koju bilo ko može da pritiska
Foto: Fonet

Predsednik Srbije govori o ucenama

TOMISLAV NIKOLIĆ ZA KURIR: Nismo mi država koju bilo ko može da pritiska

Politika -

Niko nema pravo da pomisli da ćemo ispunjavati naloge iz inostranstva koji su suprotni interesima naše države, poručio predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da Srbija nije država koju iko može da pritiska. U razgovoru za Kurir, govoreći o pritiscima s kojima se Srbija trenutno suočava, Nikolić je kazao da ukoliko se neko ipak i usudi da prema nama koristi neprimeren ton ili jezik, rizikuje da mu bude uzvraćeno oštrije.

- Srbija nije država koju bilo ko može da pritiska i to je se vrlo dobro zna u međunarodnim krugovima. Onaj ko ipak u razgovorima s našim zvaničnicima počne da koristi taj jezik ili ton rizikuje da mu bude uzvraćeno oštrije. Ja u razgovorima s predsednicima država ili vlada nisam imao potrebe da bilo koga upozoravam da je prešao granicu - kazao je Nikolić.Međutim, dodaje, moguće je da se stranci, ali na nižem nivou, ponašaju kao silnici.- Moguće je da se neki stranci, na nižem nivou, ponašaju kao silnici, ali je naš predstavnik dužan da nas o tome obavesti. Osnovna prednost naše politike je u tome što niko nema prava ni da pomisli da ćemo da ispunimo čak i onaj nalog koji je suprotstavljen interesima naše države i naroda - kazao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track