GUST RASPORED SASTANAKA: Makedonski predsednik Ivanov danas stiže u posetu Srbiji
Foto: Beta/Milan Obradović 31 Okt 2014

Jačanje bilateralne i regionalne saradnje

GUST RASPORED SASTANAKA: Makedonski predsednik Ivanov danas stiže u posetu Srbiji

Politika -

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov počinje danas trodnevnu posetu Srbiji u okviru koje će sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem razgovarati o jačanju bilateralne i regionalne saradnje.

U saopštenju kabineta predsednika Makedonije je navedeno da će tokom posete biti reči i o aktuelnim dogadjanjima u dve zemlje i izazovima sa kojima se suočava region.

Foto: AP
Foto: AP

U okviru posete Ivanova, biće održan i makedonsko-srpski biznis forum, na kojem će učestvovati 20 kompanija iz Makedonije, farmaceutskih, prehrambenih, metalskih, građevinskih, kao i iz oblasti informatičkih tehnologija, grafičke delatnosti i transportnih usluga.

Foto: Beta
Foto: Beta

Ivanov i Nikolić govoriće na otvaranju tog skupa, a privrednicima će se obratiti i predsednici privrednih komora Makedonije i Srbije.Povod za trodnevnu posetu predsednika Makedonije Đorđa Ivanova Srbiji je obeležavanje 70 godina od doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu.

IVANOV U PETAK U SRBIJI Evo koje će saobraćajnice biti zatvorene zbog posete makedonskog predsednika

Ivanov će sa Nikolićem prisustvovati centralnoj proslavi tog jubileja u nedelju, 30. oktobra u Pančevu. Pre svečanosti, Ivanov i Nikolić će zasaditi "drvo prijateljstva" i potpisati protokol o bratimljenju makedonske opštine Makedonski Brod i pančevačke mesne zajednice Jabuka.

Biće održana i izložba akademskog slikara Pavla Kuzmanovskog i priredjen bogat kulturno-umetnički program.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track