NA NOGAMA OD ZORE: Vučićevi ministri tvrde da spavaju na kašičicu

Ko rano rani...

NA NOGAMA OD ZORE: Vučićevi ministri tvrde da spavaju na kašičicu

Politika -

Posle premijera, prva za posao ustaje Zorana Mihajlović, i to pre svitanja, a utvrđeno da je najveća spavalica u Vladi šef diplomatije Ivica Dačić

Ministri u Vladi Srbije ustaju već oko pet ujutru! Ako vam se otelo „ma, daj“, kako ćete tek reagovati kad pročitate da premijer Aleksandar Vučić ustaje, kako kažu u njegovom kabinetu, između četiri i pet ujutru.Sve u svemu, sudeći prema izjavama članova Vučićevog kabineta, jedina spavalica u Nemanjinoj 11 je šef diplomatije Ivica Dačić. Dačića je juče premijer zadirkivao da će otvarati fabrike ujutro u 7.30 kako ne bi mogao da spava.Odmah za Vučićem, u pola pet ili pet, kako kaže, ustaje Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja.- Ustajem u pola pet ili pet svako jutro, jer volim da radim. Pročitam sve što mi treba ujutro, ali svako ima svoj bioritam - poručila je Mihajlovićeva.I Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, kaže da je ranoranilac.Od sabajle je na nogama i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović:- Ustajem svako jutro između 5.15. i 5.30. Tako i kad sam bio gradonačelnik, tako i sada. To je moj način življenja i funkcionisanja.

Sa ustajanjem nema problem ni ministar privrede Goran Knežević, mada, priznaje, bude dana kad mu je to prava mora.- S tim nemam problema, i subotom i nedeljom (naravno i radnim danom) ustajem, i to bez alarma, u šest. Naravno da bude i dana kad je to prava mora, ali brzo pregrmim - kaže Knežević.Da nema problem sa ustajanjem iz kreveta, hvali se i Rasim Ljajić, ministar trgovine.- Nemam problema sa ustajanjem, svako jutro se budim u 6.45. Čak i kad pokušam vikendom da spavam duže, to ne uspevam, jer sam naprosto „baždaren“ na to ustaljeno vreme - poručio je Ljajić.Ministar rada Aleksandar Vulin u razgovoru za Kurir kaže da je obično na nogama već od šest ujutru, mada ima dana i kad mu je teško da ustane ujutru.- Kao i svaki čovek, nekada ustajem lakše, nekad teže, ali osećaj odgovornosti mi ne dozvoljava da kasnim ili propuštam obaveze. Nije mi teško i obično ustajem u šest pošto mi radno vreme počinje od 7.30 - kazao je Vulin.

Žestok tempoI SEDNICE VLADE OD SABAJLEPremijer je u više navrata zakazivao sednice Vlade i događaje od ranog jutra, a prva sednica nove vlade počela je u 6.30. Tada su najveću muku imali Goran Knežević, koji je došao iz Zrenjanina, i Branislav Nedimović, koji je doputovao iz Sremske Mitrovice.Svi članovi Vučićevog kabineta su u više navrata istakli da im ne pada teško rano ustajanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja