Najnovije vesti

VULIN: Država da reaguje na pokušaj atentata na premijera
Foto: Nemanja Pancic

Ovo nije ni prvi put da se priprema ubistvo predsednika Vlade

VULIN: Država da reaguje na pokušaj atentata na premijera

Politika
20:12h

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da država mora da reaguje na pokušaj atentata na premijera Aleksandra Vučića u blizini čije porodične kuće ranije danas je otkriven automobil sa oružjem.

"Ako država ne reaguje, onda je pitanje u kakvoj državi živimo", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nadležne službe su dužne da daju odgovore ko priprema ubistvo predsednika Vlade i koje službe moraju da zaštite državni poredak ove zemlje.

"Oni koji su u strukturama državne bezbednosti, a nisu u stanju da daju odgovore na ta pitanja, treba da se sklone i ustupe mesto onima koji hoće da to rade".

Vulin je kazao da kada se radi o ovom slučaju, jasno je da se radi o pokušaju atentata, jer je otkrivena zolja koja služi za uništavanje blindiranih vozila, koje koriste najviši državni funkcioneri.

- Ovo nije ni prvi put da se priprema ubistvo predsednika Vlade i članova njegove porodice, a nije ni poslednji ukoliko ne budemo najzad kazali imena ko su ti ljudi i po čijem nalogu rade - rekao je Vulin i dodao da će Vučić najverovatnije pokušati da "minimalizuje slučaj".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track