Najnovije vesti

REGIONALNI MEDIJI: U Srbiji su već ubili jednog premijera, razlog za zabrinutost postoji
Foto: Printscreen Kurir TV

REGIONALNI MEDIJI: U Srbiji su već ubili jednog premijera, razlog za zabrinutost postoji

Politika
00:00h

Mediji u regionu izvestili su večeras da je policija blizu porodične kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića u Jajincima pronašla arsenal oružja i da se on nalazi na bezbednoj lokaciji.

Hrvatska i federalna agencija ističu da se srpska policija i BIA nisu oglasile nikakvim informacijama tim povodom.Mediji navode, pozivajući se na izveštavanje srpskih medija da je oružje bilo u sanducima u automobilu pored šetališta prema spomen-parku Jajinci, nedaleko od porodične kuće oca Aleksandra Vučića u kojoj premijer često boravi.

Hina precizira, pozivajući se na beogradske medije, da su nakon prijave jednog građanina policajci naššli ručni bacač M-80 "zolja", četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, te nekoliko metaka za automatsko oružje, prenosi Hina.

Hrvatska agencija takođe ističe da je srpski premijer odbio da komentariše događaj dok ne dobije relevantne informacije.

- Ne mogu davati nikakve izjave dok ne dobijem informacije od BIA i policije. To je sve što mogu reći u ovom trenutku - izjavio je Vučić medijima.

Hrvatska agencija navodi da se Ministarstvo unutrašnjih poslova, niti BIA nisu još zvanično oglasili o informacijama koje su udarne u beogradskim elektronskim medijima.

Agencija Fena takdoje prenosi da se srpska policija povodom pronalaska oružja još nije oglasila.

Bosanska agencija prenosi da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio zabrinutost zbog pronalažženja oružja nedaleko od porodične kuće premijera Aleksandra Vučić u Jajincima, ali da je rekao da se premijer nalazi na sigurnoj lokaciji.

Pored izveštavanja o pronalasku arsenala oružja, hrvatski Jutarnji list prenosi reči ministra Stefanovića da će od bezbednosnih službi tražiti da što pre iznesu sve informacije o pronađenom oružja, te da "ako to ne mogu, onda neka se povuku".

Zagrebački list tumači tu izjavu kao znak da bi se na ceo slučaj moglo gledati u kontekstu unutrašnjepolitičkih potreba, jer je, navodi se, proteklih dana Srbiju potresala špijunska afera s grupom koja je pripremala aktivnosti protiv Crne Gore, a potom je u Beogradu bio Nikolaj Patrušev, koji je, kako se špekuliše, sa sobom odveo tri ruska državljana optužena za obaveštajno delovanje."No, kako je zbog političkih neslaganja u Srbiji već ubijen jedan premijer, Zoran Đindić, sasvim je razumljiva zabrinutost političara bliskih premijeru", navodi Jutarnji list.

RTCG je takođe izvestila da je u šumi u blizini porodične kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića policija pronašla sanduke s oružjem.

I RTCG je preneo izjavu premijera Vučića, kao i ministra Stefanovića da je premijer na bezbednoj lokaciji, kao i njegov poziv da bezbednosne službe izađu sa informacijama povodom toga.

(Foto: Printscreen Kurir TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...