SAŠA JANKOVIĆ U ČAJETINI: Milan Stamatović prvi funkcioner koji traži zaštitu od države
Foto: Fonet

Pružio mu podršku

SAŠA JANKOVIĆ U ČAJETINI: Milan Stamatović prvi funkcioner koji traži zaštitu od države

Politika -

ČAJETINA - Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ima njegovu podršku u borbi za zaštitu opštih interesa na Zlatiboru u zaštiti državne imovine.

Stamatović je posle susreta sa Jankovićem rekao da je on jedinstven slučaj jer je prvi funkcioner koji od ombudsmana traži zaštitu od države - za koju radi.

- Zaista sam impresioniran upornošću sa kojom predsednik opštine Čajetina insistira na zaštiti opštih interesa na Zlatiboru i to je zaista danas retko videti u Srbiji. U tom nastojanju ima svaku moju podršku, ne želeći da prejudiciram ishod postupka koji je u toku, rekao je Janković posle današnje prve posete opštini Čajetina u okviru redovnog obilaska lokalnih samouprava u Srbiji.

Milan Stamatović optužio je Slobodana Jeremića da je njegova porodica otela od naroda jezero na Zlatiboru. Jeremić je tužio Stamatovića za klevetu i dobio presudu, a prvi čovek opštine Čajetina sada mora da plati 300.000 dinara. Paralelno s tim procesom, Upravni sud treba da utvrdi vlasništvo na zemljištu PK Zlatibor i Zlatibor turista.

- To jezero, koje je građeno dobrovoljnim prilozima, sada se kriminalnim presudama nalazi u privatnom vlasništvu te porodice. A zato što sam to rekao javno, stigla mi je presuda. Ovo je prvi put da javni funkcioner traži zaštitu zaštitnika građana od države za koju radi. Ja ipak i dalje verujem da će pravda pobediti nepravdu, kaže Stamatović.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

On je rekao da se zbog odugovlačenja procesa rešavanja pitanja zemljišta na Zlatiboru kasni sa početkom izgradnje gondole od Zlatibora do Tornika.

Zaštitnik građana istakao je da mu Ustav zabranjuje da se meša u rad suda, ali je naglasio da je njegova dužnost da upozorava Narodnu skupštinu da veliki broj građana i lokalnih samouprava ima opravdane zamerke na efikasnost rešavanja vlasničkih sporova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja