CIRKUS Zoran Živković: Vučiću smanjiti platu što jedan dan nije došao na posao
Foto: Marina Lopičić, Stefan Jokić

Razljutio naprednjake

CIRKUS Zoran Živković: Vučiću smanjiti platu što jedan dan nije došao na posao

Politika -

Vickast Nekadašnji premijer Srbije se sprdao na Tviteru da predsedniku Vlade treba umanjiti zaradu za novembar jer jedan dan nije bio u kancelariji zbog bezbednosne situacije

Lider Nove stranke Zoran Živković prozvao je premijera Aleksandra Vučića da bi trebalo da mu smanje platu jer nije jedan dan došao na posao zbog bezbednosti, ali su u premijerovu odbranu odmah skočili naprednjaci, poručivši da niko i ne bi čuo za njega da se ne kači za Vučića.Premijer se, naime, pre tri dana nije pojavio na poslu nakon što je dojavljeno da je postavljena bomba u blizini zgrade u kojoj Vučić ima stan, u beogradskom naselju Belvil. Pre toga, samo tri dana ranije, u Jajincima, u blizini kuće premijerovih roditelja, pronađeni su oružje i zolja, a potom i eksploziv u garaži na Novom Beogradu, u blizini stana premijerovog brata Andreja.Usred toga, Živković se dosetio da bi zbog nedolaska na posao predsedniku Vlade trebalo odbiti od plate.- Pitanje je da li će mu za taj jedan dan nedolaska na posao biti umanjena plata za novembar, budući da državnim službenicima smanjuju platu - dosetio se Živković.Za Kurir je objasnio šta ga je na to navelo.- Ako Vučić ne dolazi na posao, treba mu smanjiti platu za onoliko dana za koliko se nije pojavio. Mora da bude u Vladi, a da radi od kuće, može samo ako je u pitanju honorarni posao. Ne ide da premijer radi od kuće - kazao je on.Na to, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da niko ne bi ni čuo za Živkovića da se stalno ne kači za Vučića.- Tek da kaže nešto i, ako je moguće, da u rečenici stavi ime Aleksandra Vučića jer je to način da ga neko i citira - kritikuje Mihajlovićeva.

Ministarka za EU Jadranka Joksimović kaže da nije na Živkoviću da se bavi obračunom plata.- A šta ćemo sa svim prekovremenim satima, kad se već poslanik bavi obračunom plata? A posao ozbiljnog državnika ne meri se samo dolaskom u kancelariju već stalnim i posvećenim strateškim planiranjem i odlučivanjem - kaže ona.Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić takođe kritikuje Živkovićeve reči i tvrdi da, i pored više zalaganja, on ne bi mogao da pređe cenzus.- Šta reći i odgovoriti takvom čoveku?! Pa da on ustaje u pola šest i radi do ponoći, možda bi imao više od 0,00001 odsto poverenja građana Srbije - kaže Gašić.

Veroljub ArsićDEGUTANTNOPoslanik SNS Veroljub Arsić kaže da bi Živković trebalo da se osvrne unazad, pa tek onda da se javi:- Premijer prvi dolazi, a poslednji odlazi s posla, i tako je od 2012. Živkoviću bi trebalo da bude smanjena plata kad je u Nišu bio u omiljenom kafiću. Dekuntantno je pominjati to kad je u pitanju bezbednost premijera, a svi znamo šta se dešavalo u prošlosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track