Đukić-Dejanović: Sednicu prekidamo kod izbora predsednika

Skupština Srbije

Đukić-Dejanović: Sednicu prekidamo kod izbora predsednika

Politika -
Poslanici će verifikovati mandate, a druga tačka je izbor predsednika, koja će biti prekinuta i nastavljena sledeće nedelje ili u sledećim danima, rekla je predsednica Skupštine Srbije
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je jutros da će današnja konstitutivna sednica parlamenta biti prekinuta na drugoj tački dnevnog reda o izboru predsednika Skupštine Srbije, nakon verifikovanja poslaničkih mandata, i nastavljena narednih dana.
"Današnja prva sednica će biti konstitutivna, poslanici će verifikovati mandate, a druga tačka je izbor predsednika. Ona će biti prekinuta i nastavljena sledeće nedelje ili u sledećim danima", rekla je Đukić-Dejanović za Radioteleviziju Srbije (RTS).
Ona je rekla da još nije poznato ko su kandidati za predsednika Skupštine, ali da je to jedan od prvih mandata koji će biti i zvanično izabran odnosno da će se ragovori o tome voditi ubrzo "tokom sledeće sedmice".
"Kad se to odredi znaće se i parlamentarna većina", dodala je ona. Đukić-Dejanović je izrazila uverenje da će vlada Srbije biti formirana do kraja juna, a da će početkom tog meseca biti poznata parlamentarna većina i u prvom delu meseca "konkretna rešenja".
U Skupštini Srbnije u 14 časova se održava druga sednica na kojoj će polaganjem zakletve izbranog predsednika zemlje Tomislava Nikolića početi njegov petogodišnji mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track