TADIĆ NA VRAČARU: Otkrivanje imena zajedničkog kandidata usluga vlasti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Važno je ne spekulisati imenom

TADIĆ NA VRAČARU: Otkrivanje imena zajedničkog kandidata usluga vlasti

Politika -

BEOGRAD - Danas je veoma važno ne spekulisati sa imenom zajedničkog opozicionog predsedničkog kandidata, jer bi odgovor na to pitanje učinio veliku uslugu vlasti, izjavio je danas predsednik SDS Boris Tadić.

"To bi Vučić i vlast veoma voleli. Kada bismo odgovarali na pitanje o zajedničkom kandidatu ovoga trenutka, onda bismo učinili veliku uslugu vlasti i niko ne treba da izlazi niti sa vlastitim kandidaturama, niti sa spekulacijama ko bi to mogao biti", rekao je Tadić novinarima.

Tadić kaže da se mogući kandidati uzdržano ponašaju u ovom trenutku, baš zbog toga, da bi pozitivan aspekt njihove kampanje bio zagarantovan.

"Vrlo je važno i da se svi obavežemo, ne samo pre izbora, nego i posle njih, da nećemo sarađivati sa SNS, ni na lokalu, ni na republičkom nivou. Svako treba da potpiše tu obavezu, nema to na reč, i da građani znaju na šta mogu da računaju", naglasio je Tadić.

Potrebno je, kako kaže predsednik SDS, da se svi opozicioni lideri obavežu da neće ni nakon predsedničkih izbora ulaziti u koalicije na lokalu sa SNS, što će govoriti da imaju čiste, jasne ideje i da neće da varaju građane, da sarađuju sa naprednjacima na lokalu gde su korisni, profitabilni poslovi, a da ne sarađuju na republičkom nivou."To su moji stavovi i to će biti principi kojih ćemo se držati na sledećem sastanku opozicije, kada treba da govorimo o zajedničkom predsedničkom kandidatu, koji će se desiti narednih dana", kaže Tadić.

Dodao je da je njegova namera da se pobedi vlast kroz normalan izborni postupak, uspostavljanje demokratije u izborima i nalaženje politika koje će građanima doneti korist u životu.

Tadić je dodao da će podržati svaki dogovor koji može da obezbedi pobedu zajedničkog predsedničkog kandidata, ocenivši da je situacija u društvu je "apsolutno nepodnošljiva".

"Nije sve bilo dobro ni u mom vremenu, kada sam ja bio predsednik, i te kako nije bilo dobro. I ja sam imao ozbiljnih grešaka u svom ponašanju, u nereagovanju na pogrešne stvari pre svega, ali ovo danas je tragikomično", smatra Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track