HIT PRIČA Direktor Koridora: Vežbao sam mesec dana da bih vozio Vučića u šleperu!
Foto: Beta

Kako se direktor „Koridora“ spremao za svoj dan D

HIT PRIČA Direktor Koridora: Vežbao sam mesec dana da bih vozio Vučića u šleperu!

Politika -

Dmitar Đurović, koji je proterao kamion s premijerom kroz tunel Šarani na novom auto-putu, otkriva da je pre toga svaki dan sedao za volan i slušao savete pravih šofera

Direktor JP „Koridori Srbije“ Dmitar Đurović kaže da nije imao tremu kada je prilikom otvaranja deonice Koridora 11 Ljig-Preljina vozio premijera Srbije Aleksandra Vučića šleperom kroz tunel Šarani.

Ipak, on ističe da ništa nije prepustio slučaju - vredno se spremao za tu vožnju, i to čak mesec dana!Dakle, uz konstantnu presiju da se sve završi u roku, ali i da sačuva fotelju od Velimira Ilića, koji se pominje kao njegov naslednik, Đurović je sebi nakalemio još jednu obavezu - obnovu znanja vožnje šlepera.Tenkista u vojsci- Za početak da kažem da imam dozvolu. Tremu nisam imao, ja sam profesionalac kada je vožnja u pitanju. Kao mlad, od 20. do 25. godine, polagao sam za sve dozvole - A, B, C, D, E. Znam da vozim i autobus i šleper - kaže Đurović za Kurir.Nikada nije radio kao vozač, a u vojsci je bio tenkista. Na pitanje kada je pre ovoga seo u šleper, odnosno koliko je vremena prošlo od njegove poslednje vožnje velikog kamiona, direktor ovog JP napominje da je on ozbiljan čovek i da tako pristupa svakoj vrsti posla, te da se za zadatak spremao.

Vredan đak

- Ja sam kao ozbiljan čovek, koji ozbiljno radi svoj posao, u poslednjih mesec dana skoro svaki dan prilikom obilaska gradilišta vozio šleper, podsetio se, pored sebe imao vozača šlepera. Nije da ja 10 godina nisam seo u kamion, pa onda uzeo i vozio premijera i ugrozio mu bezbednost. Taman posla - kaže Đurović.On podseća da je mu je pomenuto zaduženje premijer dao 18. oktobra, pred novinarima.Vezao pojas- Premijer je 18. oktobra, pred 50 novinara, rekao: „Dmitre, ti ono imaš dozvolu za šleper?“ Ja reko: „Imam.“ I Vučić je onda rekao: „E, ti ćeš onda da me voziš kroz te tunele što lažu da ne mogu da prođu šleperi.“ Tako da sam ja od tog momenta, svakog dana, prilikom obilaska terena, između ostalog, vozio šleper - navodi Đurović.On još dodaje da je sve obavio na profesionalan način, bez ikakve greške, i da se jasno videlo da su i premijer i on stavili pojas.Katarina Blagović

Ocena premijeraDMITRE, BILO JE SUPERĐurović kaže da je na kraju vožnje pitao premijera da li je zadovoljan vožnjom.- Vučić mi je rekao da je bilo odlično, super, i da bi i sam vozio da ima dozvolu - kaže Đurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track