HIT: Donald Tramp imitira Nikolića i Vučića!
Foto: Reuters, Beta

Šta otkriva govor tela novog predsednika Amerike

HIT: Donald Tramp imitira Nikolića i Vučića!

Politika -

Čelnik SAD pred Obamom sedeo spuštenih ramena, skromno i povučeno, što je manir predsednika Srbije, ali i držao spojene prste poput premijera

Novi američki predsednik Donald Tramp u nekim se situacijama služi istim govorom tela kao predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić. Pantomimičar Marko Stojanović objašnjava da je tu sličnost Tramp pokazao baš kad se u Beloj kući sreo sa odlazećim predsednikom Barakom Obamom.

- Način na koji je sedeo sa Obamom govori da je pokušao da izgleda skrušeno, smerno i povučeno. Imao je oborena, opuštena ramena i želeo je da bude manji nego što jeste i tu može da se izvuče paralela s premijerom Vučićem, kod koga je ovaj govor tela novina i pokazuje ga u poslednjih godinu i po.

Za razliku od njega, predsednik je uvek imao taj problem. Moja preporuka je da se to ne radi, a to posebno važi za državnike.

Palac i kažiprst

Taj manir inače imaju visoki ljudi - objašnjava Stojanović.Inače, Tramp je tokom sastanka držao i spojene vrhove prstiju, što je prepoznatljiv gest premijera Vučića.Ipak, Trampov najupadljiviji gest je, kako primećuje naš sagovornik, spajanje palca i kažiprsta i dizanje ruku tokom govora.- On tako pokazuje i dlanove, što je poruka da nema skrivenog oružja. Spajanje palca i kažiprsta podseća na držanje igle i konca i time se služite kad želite da izrazite najtananije misli i da istaknete finese u onome što govorite. Tramp to prečesto koristi i prilično preteruje. Taj karakterističan gest nemaju ni Nikolić ni Vučić - napominje ovaj poznavalac govora tela.

Vučiću, ispravi seZa kraj, Marko Stojanović premijeru Aleksandru Vučiću preporučuje da se vrati na svoju staru pozu, kad je sedeo vrlo uspravnih leđa, i to s rukama na butinama kad nema sto ispred sebe.I. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja