Dečanski iguman i monasi zatražili kosovska dokumenta

Upisali se u civilni registar Kosova i Metohije

Dečanski iguman i monasi zatražili kosovska dokumenta

Politika -
Njih je dočekao i pozdravio i predsednik opštine Dečani Rasim Seljmanaj koji im je rekao da se "osećaju slobodni u njihovim Dečanima i državi"

DEČANI - Nekoliko monaha manastira Visoki Dečani zatražilo je u četvrtak u opštini Dečane kosovska dokumenta, javio je portal Koha.net.

Taj portal je preneo da su, među onima koji su u Centru za upis u ciivilni registar u opštini Dečani tražili kosovska dokumenta, starešina manastira iguman Sava Janjić i još četiri monaha.

Njih je dočekao i pozdravio i predsednik opštine Dečani Rasim Seljmanaj koji im je rekao da se "osećaju slobodni u njihovim Dečanima i državi", navodi Koha.net

Otac Sava Janjić nije prihvatio da govori za medije i kako su rekli predstavnici opštine Dečane zatražio je da njihovo upisivanje u civilni registar Kosova bude bez prisustva medija.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Saša Rašić izjavio je Tanjugu da su u Centru za civilne usluge u severnom delu Kosovske Mitrovice građani podneli oko 10.000 zahteva za različite vrste kosovskih dokumenata. Najveći broj zahteva - oko 85 odsto, podneli su Srbi sa severa Kosova, rekao je Rašić.

"Zahtevi se odnose na izdavanje različitih kosovskih dokumenata od pasoša, ličnih karata, izvoda iz matične knjige rođenih do preregistracije automobila na KS ili RKS tablice", objasnio je Rašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track