TADIĆU SE RASPADA STRANKA: Preletači širom Srbije beže iz SDS u druge partije
Foto: Dado Đilas

TADIĆU SE RASPADA STRANKA: Preletači širom Srbije beže iz SDS u druge partije

Politika -

Članovi niškog odbora Socijaldemokratske stranke napuštaju tu partiju, a kako saznajemo, u još desetak gradova u toku su pregovori o transferima.

Stranku čiji je lider Boris Tadić u Nišu je napustilo više članova. Zanimljivo je da oni nisu otišli u istu već u različite partije, a ima i onih koji su digli ruke od politike uopšte.

Među onima koji više neće sarađivati sa Tadićem su dojučerašnji potpredsednici niškog SDS-a Boban Mihajlović i Dragana Stojanović Krstić, koji su zvanično napustili stranku. Kuriozitet je da je Dragana Stojanović Krstić počela da radi u PR službi gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji je naprednjak, dok je Mihajlović postao predsednik Gradskog odbora Srpske narodne partije, čiji je predsednik proruski orijentisani Nenad Popović. Mihajlović nije želeo da govori o razlozima izlaska iz stranke, dok je Dragana Stojanović Krstić objasnila da sebe ne vidi više u politici.

- Ne bih govorio o razlozima za izlazak iz SDS, a Borisu Tadiću želim sve najbolje, kao i stranci, naravno - izjavio je Mihajlović.

Dragana Stojanović Krstić, koja je sada praktično jedan od portparola gradonačelnika Niša, kaže da je poslala poštom svoju ispisnicu centrali stranke i da je vratila odbornički mandat. Nezvanično se može čuti i da predsednik gradskog odbora SDS Dragoslav Ćirković pregovara sa drugim strankama, ali on to negira.

Foto: Beta

Niški gradski odbor SDS-a nije imao sastanke nakon aprilskih izbora, a mnogi članovi nisu kročili u stranku još od tada. Prostorije stranke otkazane su zbog neplaćanja računa. Dragoslav Ćirković objašnjava da je ugovor sa vlasnicom prostorija otkazan 30. septembra i da će SDS uskoro dobiti prostorije. On ističe da SDS nastavlja da deluje normalno.

Miloš Simonović, nekadašnji gradonačelnik Niša, takođe nije više aktivan u SDS-u, a kako je potvrdio, on ne namerava da se bavi ovom političkom opcijom.

- Nisam u toj priči odavno, ne razmišljam o stranci, bavim se svojim poslom - rekao je Simonović.

Na Voždovcu je SDS imao samo povereništvo, a svi članovi su nedavno prešli u Demokratsku stranku. Kako saznajemo, u više od deset gradova, među kojima su Ivanjica i Smederevo, u toku su pregovori o mogućim transferima.

Za nešto više od dve godine SDS je napustilo više opštinskih odbora, među kojima su onaj u Kragujevcu, Vranju, Vranjskoj Banji, Beloj Palanci, Rači.

- Reč je o nezadovoljnim ljudima. Oni misle da zaslužuju bolji status, intenzivniju komunikaciju sa centralom, ali i pomoć. Svega toga, međutim, nema - kaže sagovornik iz vrha SDS.

U centrali SDS tvrde da ih odlasci preletača ne pogađaju.

- Ko nije spreman da bude beskompromisna opozicija Srpskoj naprednoj stranci, nije mu mesto u SDS. Odlaskom kalkulanata naša organizacija se samo osnažuje - kaže Konstantin Samofalov, portparol ove stranke.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Senić otišao posle izbora

Aleksandar Senić, poslanik SDS u prethodnom sazivu Skupštine, napustio je stranku posle aprilskih izbora, razočaran stanjem u njoj.

- Posle debakla na izborima, dva meseca sam čekao da makar neko uvidi odgovornost i podnese ostavku. To se nije dogodilo - rekao je Senić, koji je na izborima osvojio 34 odsto u Rači i tako postigao najbolji rezultat za SDS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track