(KURIR TV) 100 DANA RADA VLADE Vučić: Srbija je stabilna i bezbedna zemlja na dobrom putu!
Foto: Dragana Udovičić

Konferencija u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu

(KURIR TV) 100 DANA RADA VLADE Vučić: Srbija je stabilna i bezbedna zemlja na dobrom putu!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije danas govori o rezultatima svog kabineta u prvih 100 dana rada na konferenciji koja se održava u Naučno-tehnološkom parku Beograd, a kojoj prisustvuju i ministri.

1 / 14 Foto: Printscreen

- Srbija je stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje, bezbednosno sigurna i Srbija je jedan od stubova regionalne sigurnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu - reči su kojima se premijer Aleksandar Vučić obratio javnosti na samom početku, kako je sam rekao, podnošenja izveštaja o prvih 100 dana rada Vlade Srbije.

- Osnovni cilj ove vlade je trajno smanjenje deficita - rekao je premijer dodavši da su prethodni ciljevi bili drugačiji, ali veoma ambiciozni, te da su i kao takvi prevaziđeni - rekao je Vučić i dodao da je u budžet u od PDV uplaćeno 25 milijardi dinara više odnosno oko 200 miliona evra.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Premijer je pominjući uspehe u oblastima za koja su nadležna različita ministarstava, poimence pohvalio ministre Stefanovića, Dačića, Joksimovićevu, Ljajića kao i projekte Euprave poput "Bebo, dobrodošla na svet" naglašavajući da je elektronska prijava novorođenčadi zaživela u 44 porodilišta u čak 43 grada u Srbiji.

Borićemo se da Kosovo ne bude član Uneska

Vučić je izjavio danas da će se Srbija boriti da Kosovo ne bude primljeno u članstvo Organizacije Ujedinjenih Nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO). "Mi ćemo se boriti da Kosovo ne bude član Uneska", rekao je Vučić komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Nikolić je rekao da će, u slučaju da Kosovo na Generalnoj skupštini Uneska bude primljeno u članstvo, predložiti da Beograd prekine razgovore s Prištinom.

Vučić: Vujovića neću da hvalim, on jedva čeka da ode...

- Vujovića sam dosta hvalio, neću više. Ako ga budem hvalio... on jedva čeka da ode u Svetsku banku i MMF, ali ga ne damo. Slavica i Milan su se lepo uklopili i nisu zanovetali, Vanja je uradio mnogo, ali to je tako prirodno da mi je i smešno da ga hvalim... Marko (Đurić) je uložio mnogo energije, a Nedimovića sam video kako juri, trči tamo u Kazahstanu... operativac - otkrio je Vučić kako vidi svoje ministre, kojima se zahvalio na uloženom radu i trudu.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Premijer se potom osvrnuo na pitanje odbrane, naglasivši da je naša vojna industrija sve jača, bolja i modernija, a kada je reč o EPS Vučić je rekao da na računu imaju 500 miliona. Kada je reč o prosveti, premijer je rekao da se mnogo ulaže u prosvetu kao i da treba ulagati u Maticu srpsku, muzeje...

- Veliko hvala našim penzionerima, radnicima, seljacima, mladima - rekao je Vučić na kraju govora dodavši da će se tek ulagati u ovakve parkove, biznis inkubatore, startapove kao i da je prezadovoljan što se grade nove škole, hale, što će se graditi velelepni klinički centar u Nišu...

Pitanje iz Amerike

Premijeru i ministrima obratio se i inženjer Vojin Živojinović koji živi i radi u Americi, a koji se putem Skajpa obratio premijeru pitavši ga da li će biti osnovan nacionalni fonda za dalja i veća softverska ulaganja. Živojinović se inače bavi čipovima i mobilnim telefonima.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Para ima i dobrodošli ste u Srbiju, planiramo da izvozimo softvere vredne milijarde evra - rekao je Vučić Živojinoviću.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

DAČIĆ O 100 DANA RADA VLADE: Ne volim ove male jubileje od 100, obratiću vam se na 1.000!

Ministri su se jutros, nešto pre 11 časova, okupili ispred ulaza u Naučno-tehnološki park u Zvezdarskoj šumi gde su i dočekali premijera koji im se, posle kraćeg razgovora sa direktorkom Parka, okupili u sali. Posle kratkog filma o rezultatima rada vlade, okupljenima se obratio premijer.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Ta lokacija je, prema rečima Vučića, izabrana da bi se pokazalo da su informacione tehnologije i naučno-tehnološki razvoj među prioritetima i da će za taj sektor biti obezbeđena značajna sredstva u budžetu.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Podsetimo, Vlada je izabrana 11. avgusta ove godine posle vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila. Po oceni ekonomskih stručnjaka, najveći uspeh vlade u prvih 100 dana je fiskalna konsolidacija, jer je budžetski deficit upola manji od planiranog, što će omogućiti zaustvaljanje rasta javnog duga.

Dolazak premijera u Naučno-tehnološki park (Foto: Kurir TV)
Dolazak premijera u Naučno-tehnološki park (Foto: Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track