DAČIĆ O 100 DANA RADA VLADE: Ne volim ove male jubileje od 100, obratiću vam se na 1.000!
Foto: Dragana Udovičić

Konferencija u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu

DAČIĆ O 100 DANA RADA VLADE: Ne volim ove male jubileje od 100, obratiću vam se na 1.000!

Politika -

BEOGRAD - Ne volim male jubileje, ove od 100 dana, obratiću vam se na 1.000 dana Vlade pa ću vam se tako obraćati inače, rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić obraćajući se povodom 100 dana rada vlade.

Njegova opaska izavala je osmehe ministara, ali potom se ministar uozbiljio naglasivši da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja ima nekoliko stubova koji čvrsto stoji, a na kojima se temelji naše društvo - stabilne finansije, povoljno tlo za investicije, pojačana međunarodna pozicija...

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Dačić je govorio i o društvenom rastu ali i člnastvu u EU rekavši da svi u EU ocenjuju da Srbija radi svoj deo posla, a kada će biti politička odluka da Srbija uđe u EU to niko ne može da predvidi.

- Mene raduje što u Srbiji postoji poltička stabilnost, pogotovo u ovakvom vremenu - rekao je Dačić dodajući da se, kad je reč o međunarodnoj poziciji, trudimo da steknemo prijatelje, a da ne izgubimo nijednog.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Dačić navodi da bi pozitivno ocenio 100 dana vlade i istakao kao dokaz toga činjenicu da premijer Vučić posle dugog niza godina nije pomenio rekonstrukciju vlade, kao ni vanredne izbore, a to znači da idemo u dobrom smeru.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track