BOŠKO OBRADOVIĆ TRAŽI: Hitna ostavka Maje Gojković i izbacivanje Marijana Rističevića iz parlamenta
Foto: Damir Dervišagić

Optužuju skupštinsku većinu za represiju

BOŠKO OBRADOVIĆ TRAŽI: Hitna ostavka Maje Gojković i izbacivanje Marijana Rističevića iz parlamenta

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i izbacivanje poslanika vladajuće SNS kolacije Marjana Rističevića zbog, kako je naveo, "neviđene represije vlasti nad opozicijom" i "korišćenja teško bolesnog deteta za politički obračun sa opozicijom".

"Posle uvrede drugog narodnog poslanika sa teško bolesnim detetom, jedina prava mera koja Rističeviću sleduje je izbacivanje iz Narodne skupštine", rekao je Obradović i dodao da se mora "stati na put" "političkim huliganima" kako se ne bi nastavila kleveta i uvrede drugih poslanika opozicije.

Rističević je u četvrtak u Skupštini Srbije rekao da DS danima vodi kampanju "nećemo da se lečimo SMS porukama", dok je na Tviteru napisao: "DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju" što su osudli poslanici opozicije.

Rističević je juče u Skupštini Srbije kazao da su delovi njegovih izjava "izvučeni iz konteksta", ali i da je spreman da se izvini.

Obradović je u današnjem saopštenju rekao da Maja Gojković "teško krši parlamentarna pravila i unosi haos u rad najvišeg državnog zakonodavnog doma".

Obradović je istakao da Maja Gojković "jedan aršin ima prema poslanicima vlasti", a "potpuno drugi prema poslanicima opozicij - kojima isključuje mikrofon dok govore, ne daje replike i kažnjava ih opomenama i isključenjima sa sednice".

Sednica Skupštine Srbije je u atmosferi na ivici incidenta juče prekinuta posle burne rasprave i odluke predsednice Gojković da izrekne niz opomena i mere udaljavanja sa sednice više poslanika opozicione Demokratske stranke i Pokreta Dosta je bilo.

Gojković je prekinula sednicu na kojoj se raspravlja o amandmanima na predlog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i kazala da nije tražila "intervenciju policije", jer "nije htela da izazove potpuni haos" koji, kako je rekla, želi opozicija.

Skupština bi trebalo da nastavi rad u utorak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track