SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici o amandmanima na zakon o organizovanom kriminalu
Foto: Beta

Parlamentarci u klupama

SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici o amandmanima na zakon o organizovanom kriminalu

Politika -

Poslanici Skuštine Srbije danas su nastavili rad razmatranjem pravosudnih zakona koje je predložila Vlada Srbije, uključujući i amandamane na Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Predloženi zakon donosi se radi uskladjivanja sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije za period od 2013. do 2018, a u obrazloženju je navedeno i da su u važećem zakon koji je donet još 2002. uočeni nedostaci, tako da ga je potrebno redefinisati.

Poslanici su juče završili raspravu o amandmanima na Zakone o sprečavanju nasilja u porodici, a tok zasedanja obeležila je polemika poslanika Dveri i Pokreta "Dosta je bilo", koji su iznosili primedbe, i SNS-a, koji su ih optužili da iznose "spinovane amandmane".

Tokom rasprave o izmenama Krivičnog zakonika, koja je počela juče u popodnevnim satima, najviše pažnje posvećeno je odredbi o sakaćenju ženskog polnog organa, a tok rasprave ponovo su, ali manje nego pre podne i prošlog petak obeležilili verablni sukobi vlasti i opozicije.

SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE POSLE INCIDENTA Opozicija i danas o Rističeviću, vladajući o licemerju

Predsednica parlamenta Maja Gojković je početak skupštinskog zasedanja zakazala za 11.00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track