KURIR TV VANREDNA KONFERENCIJA STEFANOVIĆA: Otkrivena OPASNA kriminalna grupa, 11 uhapšenih!
Foto: Zorana Jevtić

Palata Srbija

KURIR TV VANREDNA KONFERENCIJA STEFANOVIĆA: Otkrivena OPASNA kriminalna grupa, 11 uhapšenih!

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obratio se javnosti iz Palate Srbija.

Konferenciju ministra Stefanovića Kurir TV prenosio je uživo.

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

Na početku konferencije, ministar Stefanović je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno radili kako bi poslali jasnu poruku da kriminal neće biti tolerisan.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Uhapšeno je 11 osoba zbog sumnji da su počinili više krivičnih dela, a zaplenjena je i veća količina oružja. Oni su razvili najveću kriminalnu grupu u Vojvodini, osumnjičeni su za najteža krivična dela - ubistva, pokušaje ubistva, stavljanja u promet i proizvodnju droge... Uhapšen je A.K. (26), vođa ove grupe. Policija je kod njih pronašla 42 kilograma narkotika, pretežno skanka, i manju količinu kokaina, ali i rasvetlila ubistvo M.M. iz Subotice, u julu ove godine", rekao je Stefanović.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

On je dodao da je i u Beogradu zaplenjena veća količina oružja, automatske i poluatomatske puške, bombe, prigušivač, 5.000 komada municije...

On je naveo da je policija rasvetila i pokušaj ubistva vođe jedne od najvećih kriminalnih grupa na području bivše Jugoslavije i uhapsila dve osobe.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"U Pančevu je uhapšena jedna osoba zbog krivičnog dela krađe oružja i dela borbenog sredstva, a kod njega je pronađeno 11 pušaka, od kojih tri automatske i dve poluautomatske, dve bombe, dva optička nišana, 5.000 metaka kao i druga sredstva. Značajna količina oružja zaplenjena je i u Surčinu, a osumnjičena su dvojica braće", precizirao je ministar.

On se potom osvrnuo na nepravosnažnu presudu Veselinu Vukotiću, Božidaru Spasiću i Andriji Draškoviću, istakavši da državni organi nemaju nikakvu zvaničnu informaciju od belgijskih organa.

OBJAVLJENA PRESUDA: Spasić, Drašković i Vukotić osuđeni na DOŽIVOTNU ROBIJU u Briselu

Odgovarajući na novinarska pitanja, Stefanović je u nastavku rekao da je veći brpoj policajaca angažovan na obezbeđivanju područja u kojima se nalaže migranti i da sa njima "pokušavaju da nađu zajednički jezik".

"Mi pokušavamo da razumemo njihove probleme. Oni samo žele da napuste Srbiju i krenu ka zapadnoj Evropi. Mi ne želimo da budemo nasilni prema tim ljudima, ali pokušavamo da ih uverimo da su vremenske prilike sve lošije i da napolju neće moći da opstanu. To radimo u saradnji sa Ministarstvo rada i Ministarstvom rada, kako bi oni bili u toplom, a ne na livadi, njivi ili parku, To, nažalost, ne možemo sami, potrebna nam je pomoć drugih država. Potpuno razumem zabrinutost naših ljudi za svoju bezbednost, ali mi ćemo je osigurati", uverava Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track