DJB: 6 poslanika opozicije traži razrešenje Aleksandra Martinovića
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Posle burne sednice Administrativnog odbora

DJB: 6 poslanika opozicije traži razrešenje Aleksandra Martinovića

Politika -

BEOGRAD - Šest poslanika opozicije zatražilo je sazivanje sednmice skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja na čijem dnevnom redu je razrešenje poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića sa mesta predsednika tog Odbora, saopštio je pokret Dosta je bilo.

Zahtev su podneli poslanici Srpske radikalne stranke, pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Opozicioni poslanici u tom Odboru su Nenad Čanak (LSV), Nenad Konstantinović (SDS), Aleksandra Jerkov (DS), Branka Stamenković (DJB), Nemanja Šarović i Vojislav Šešelj (SRS).

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Kako se navodi, šest poslanika Skupštine Srbije zatražilo je da sednica bude sazvana u ponedeljak, 28. novembra u 11. sati. "Martinović je poslanicima na jučerašnjoj sednici oduzeo pravo na raspravu i sprečio opozicione poslanike da govore iako su se prijavili u skladu sa Poslovnikom, a nakon toga je iznosio neistine o tobožnjem nepravilnom prijavljivanju... Martinović nije dostojan i ne može više biti predsednik Administrativnog odbora. Martinović je degradirao Skupštinu i uvredio sve gradjane Srbije", navodi se u saopštenju DJB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track