Šešelj kritikovao Vladu što kasni budžet za narednu godinu
Foto: Dado Đilas

Lider radikala pred novinarima

Šešelj kritikovao Vladu što kasni budžet za narednu godinu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kritikovao je danas Vladu Srbije što poslanici Skupštine Srbije još nisu dobili predlog budžeta za narednu godinu.

Šešelj je na konferenciji za novinare podsetio da je Vlada trebalo do 1. novembra da Skupštini uputi predlog budžeta i da verovatno pokušava da tamo budžet prodje na brzinu, bez ozbiljnije rasprave.

"Očigledno je da Vlada ostavlja vrlo malo vremena da raspravljamo o budžetu", rekao je Šešelj. Po njegovim rečima, poslanici SRS se temeljno spremaju za raspravu o budžetu i neće dozvoliti da to "prođe tek tako". Šešelj je ocenio i da nema potreba da se o budžetu raspravlja na brzinu.

"Potrebno nam je najmanje sedam do deset dana da se pripremimo za raspravu o budžetu", rekao je lider radikala.Povodom medjunarodnog naloga Haškog tribunala za hapšenje troje članova SRS, Šešelj je rekao da je svojim saradnicima stavio do znanja da ne napuštaju Strbiju da ne bi bili uhapšeni i isporučeni u Hag.

On je rekao i da je za SRS "priča sa Hagom završena" i da je Viši sud u Beogradu doneo konačnu odluku da nema osnova za izručenje troje pripadnika SRS.

Haški tribunal je članove SRS Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio da su uticali na svedoke u procesu protiv Šešelja, tako što su ih pretnjama, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.Nalog za njihovo hapšenje Tribunal je vlastima u Beogradu uputio u januaru 2015., ali po njemu nije postupljeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track