Kozarev: Edita Tahiri istrajava u laži
Foto: Fonet

Kozarev: Edita Tahiri istrajava u laži

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je večeras da glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri ponovo obmanjuje javnost iznošenjem neistina o detaljima dogovora o telekomunikacijama, "izmišljajući da će samoproglašeno Kosovo dobiti međunarodni pozivni broj".

Kozarev je u izjavi za Tanjug rekao da verujući da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina "Tahiri istrajava u laži, iako više niko u albanskoj političkoj javnosti na Kosovu i Metohiji ne veruje u njene izmišljotine".

"Čak i albanske opozicione stranke, koje nedeljama jadikuju zbog povratka Srbije u telekomunikacioni sistem na Kosovu i Metohiji i činjenice da će Prištini biti ustupljen samo kod za geografsku oblast, odnosno autonomnu pokrajinu Srbije, shvataju bolje od Edite Tahiri suštinu dogovorenog", rekao je Kozarev."

Jasno nam je da su u strahu velike oči i da gospođa Tahiri zato čini poslednje očajničke pokušaje da spasi svoju političku karijeru, ali istine radi i zbog spokojstva Srba na Kosovu i Metohiji moramo da povodom najnovije u seriji njenih izmišljotina još jednom poručimo da će istina biti lako proverljiva nakon 15. decembra", istakao je Kozarev.

On kaže da će "gospođu Tahiri još jednom demantovati stvarnost, i ona bi trebalo da počne da smišlja valjano objašnjenje za trenutak kada će je njeni sunarodnici upitati: Edita, zašto si nas lagala".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track