PROMENA PLANA: Skupština Srbije počinje sutra raspravu o budžetu
Foto: Nebojša Mandić

Maja Gojković, sazvala

PROMENA PLANA: Skupština Srbije počinje sutra raspravu o budžetu

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije započeće u nedelju 4. decembra raspravu o budžetu Srbije za 2017.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za sutra sednicu parlamenta, na čijem dnevnom redu ce biti i Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2017. godinu.

Narodni poslanici razmatraće i druge predloge, među kojima su odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2016. godinu, o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2016. godinu...Raspravljaće se i o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2016. godinu, kao i o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Nacionalne služžbe za zapoššljavanje za 2016. godinu, koje je podnela Vlada.

Poslanici će, na predlog Vlade Srbije, razmatrati i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, kao i Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2017. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne služžbe za zapošljavanje za 2017. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2017. godinu.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o dopuni Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, koji je takode podnela Vlada Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track