VUČIĆ: Ne umemo da upravljamo RTB Bor, koštaće nas dve milijarde
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

VUČIĆ: Ne umemo da upravljamo RTB Bor, koštaće nas dve milijarde

Politika -

BEOGRAD - U Predlogu budžeta po prvi put se našao i rashod za RTB "Bor" gde imamo loše stanje i gde smo pokazali da ne umemo njime da upravljamo te da treba i da se da dve mlilijarde dinara dok se to ne bude rešilo - izjavio je premijer Aleksandar Vučić u obraćanju poslanicima u parlamentu, u kojem je u toku rasprava o predlogu budžeta za 2017. godinu.

Kako je objasnio, biće prihoda od aerodroma, ali ni to nije prikazano kako bi se smanjio deficit i prikazao manjim, niti je ubačeno bilo šta u vezi sa EPS-om ili Telekomom, na primer.

Premijer je dodao da nije ništa ni planirano u vezi ta dva preduzeća, ali da nije ništa ni "ubačeno" da bi stanje izgledalo bolje.

Kako je rekao, prikazuje se i novac za koridore, zajmove i ništa se ne krije u budžetu.

VUČIĆ: Imamo čvrsto i stabilno finansiranje i realno skrojen budžet

"Uvrstili smo sve što možemo, jer nećemo ništa da krijemo i ljudi mogu da vide na šta ide njihov novac" poručio je premijer.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sve u svemu, budžet za 2017. godinu najzdraviji je predloženi budžet, koji znači izlazak Srbije iz krize, rezimirao je predsednik vlade.

Važno je, kaže, da se nastavi sa disciplinom i da nema bojazni za Srbiju ukoliko svake godine budemo imali rast od tri odsto.

"Što je novčanik Srbije bolji, to će biti puniji novčanik građana Srbije", istakao je Vučić uz komentar da Srbija sledeće godine neće biti u krizi, iako, kaže, neće biti lako.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track