OPOZICIJA U SKUPŠTINI: Amandmani SNS najniža vrsta populizma
Foto: Printscreen Narodna Skupština

Rasprava o budžetu

OPOZICIJA U SKUPŠTINI: Amandmani SNS najniža vrsta populizma

Politika -

BEOGRAD - Pojedini poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenili su danas da su amandmani vladajuće Srpske naprede stranke (SNS) na predlog budžeta da budu smanjene plate zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja populizam, dok je poslanik Muamer Zukorlić kazao da će glasati za te amandmane ako prođu potrebnu proceduru.

Samostalna poslanica u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je da amandmani SNS-a koji se odnosi na smanjenje plata zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja predstavljaju najnižu vrstu populizma.

"To je jedan od dokaza da su ušli u kampanju i da govore o platama ljudi koji im nisu po volji, a da ne govore o platama onih koji su im po volji", rekla je ona i navela primer plate guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaović.Sanda Rašković Ivić rekla je da guvernerka ima platu koja je jednaka platama devet lekara specijalista.

Marko Đurišić iz Socijaldemokratske stranke ocenio je da su amandmani SNS-a "besmisleni" i da ne mogu biti podneti.

"Očigledno je to deo kampanje za predsedničke izbore", naveo je Đurišić i dodao da je cilj da se kroz razgovor o visokim platama oni diskredituju."Teško mi je da nađem racionalne reči da bih odgovorio na tu vrstu amandmana", rekao je Đurišć.

Poslanik vladajuće koalicije Muamer Zukorlić rekao je da će podržati stav vladajuće većine jer joj pripada. On je rekao da će predlog SNS-a doći pred nadležni odbor i da će amandman ući u proceduru ako je validan.

"Ako sve to zadovolji, ja ću ga podržati", kazao je Zukorlić i dodao da je "pred izazovom da bude negativan" kada je reč o Saši Jankoviću i da je njegovo iskustvo negativno kako u poslednje tri nedelje, tako i iz 2010. godine.Kada je reč o institucijama zaštitnika građana i poverenika, Zukorlić je kazao da je uloga tih institucija nesporna, ali da je, pošto postoje već nekoliko godina, potrebna analiza koliko troše i kako su ustrojene.

"Ne govorim o pojedincima, već o načinu rada tih institucija", naveo je Zukorlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track