Oduzete srpske tablice sa tri automobila na Kosovu
Foto: Kurir

Oduzete srpske tablice sa tri automobila na Kosovu

Politika -
Dva para tablica oduzeta su u okolini Prištine i jedan u okolini Gnjilana

PRIŠTINA - Kosovska policija oduzela je sa tri automobila stare srpske tablice sa oznakama gradova na Kosovu, izjavio je portparol te policije Brahim Sadriu.

"Osobe koje imaju stare registarske tablice MUP-a Srbije na svojim vozilima biće kažnjeni, dok će vozila biti isključena iz saobraćaja. Ova odluka će se primenjivati sve dok bude takvih registarskih tablica na putevima Kosova", rekao je Sadriu i dodao da su srpske tablice oduzete juče.

On je naveo su dva para tablica oduzeta u okolini Prištine i jedan u okolini Gnjilana.

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi ranije je izjavio da je Vlada Kosova donela odluku da od 1. juna na putevima Kosova i Metohije u saobraćaju ne mogu biti vozila sa starim registraskim tablicama gradova na Kosovu, kao i nove tablice koje izdaje MUP Srbije.

Oduzete srpske tablice i na severu KosovaPripadnici kosovske policijske službe oko 18 sati su u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Mitrovice, skinuli i oduzeli KM tablice izdate od strane MUP-a Srbije sa vozila jednog od meštana Srbina.

Vozilo nije zaplenjeno, ali je isključeno iz saobraćaja, a policajci su vozaču rekli da primenjuju Uredbu Vlade Kosova o preregistraciji.

Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track