PALMINI ŽESTOKO OPLELI PO PARTNERIMA IZ SPS: Socijalisti su veliko zlo
Foto: Zorana Jevtić

Žestoko

PALMINI ŽESTOKO OPLELI PO PARTNERIMA IZ SPS: Socijalisti su veliko zlo

Politika -

Šef vranjske Jedinstvene Srbije Dejan Manić ispljuvao SPS u jednom intervjuu, na šta je Dačić poručio da će odmah pozvati na razgovor lidera JS Dragana Markovića Palmu

Najdugovečnija, osmogodišnja koalicija JS i SPS izgleda da je ovih dana na staklenim nogama! Nakon što je šef vranjske JS Dejan Manić rekao da je „SPS najveće zlo“, lider SPS Ivica Dačić je poručio da to ne može tako i da će o tom vređanju razgovarati s Draganom Markovićem Palmom.Kako su prenele novine Vranjske, Manić je u intervjuu najgrublje iskritikovao SPS.- SPS je najveće zlo... Naše dve stranke samo su u republici zajedno, a u 90 odsto odbora u zemlji smo najveći neprijatelji - opleo je po SPS Manić.

Zakuvao... Dejan Manić
Zakuvao... Dejan Manić

Ljuti zbog vređanja

Na to Dačić kaže da će odmah reagovati i s Palmom isterati stvari na čistac.- Nije normalno da se vređaju koalicioni partneri, ne može tako! Razgovaraću s Palmom. Sad sam na putu, kad se vratim, planiram da razgovaramo - poručio je on.Sve do sada ovakvih istupa između JS i SPS nije bilo, pa to otvara pitanje da li su trzavice i javna prepucavanja u stvari najava da se JS sprema da pređe u koaliciju sa SNS na mogućim parlamentarnim izborima. To su juče i objavili pojedini mediji, ali u izjavi za Kurir Palma spušta loptu i kaže da njega i Dačića ništa ne može da posvađa.- Nije on to tako rekao, to je bila međusobna polemika između predsednika gradskih odbora SPS i JS u Vranju, što ja ne podržavam. SPS je naš najbolji koalicioni partner, nikada se nismo posvađali. A ako se nismo posvađali kada su poluge vlasti bile u našim rukama, a to su mesto premijera i ministra policije, onda budite sigurni da se nećemo ni sada. Stara poslovica govori: „Dajte mu vlast da vidite kakav je“ - poručuje Palma.Tončev: Anonimusi iz JSIako je uvek rad da brani SPS kada ga napada SNS, funkcioner SPS Ivica Tončev u ovom slučaju smanjuje tenziju i kaže da svako ima pravo na svoje mišljenje i izbor budućih koalicionih partnera.- Razni anonimni političari žele sebe da promovišu kritikama na račun SPS. Nisam čuo da je Palma stao uz izjave svog čoveka u Vranju, to znači da on ima potpuno drugačije mišljenje i da nastavljamo dugogodišnju saradnju. A SPS je zadovoljan saradnjom sa JS - kaže Tončev.

Vadi seMANIĆ: POGREŠNO SAM INTERPRETIRANŠef JS u Vranju Dejan Manić sad se ograđuje i kaže da njegove reči nisu dobro prenete.- To su novinari izvukli iz konteksta, objavljeno je ono što nisam rekao. Tražio sam autorizaciju, ali nisu mi je dali. SPS ne smeta ni meni niti bilo kome unutar JS, već se moje kritike odnose na pojedince iz vranjskog SPS, koji se jako loše ponašaju prema nama - kaže Manić.

Zakuvalo seJS OGORČEN NA SPSIako Manić tvrdi da je pogrešno prenet, zanimljiva je bila situacija kada je, u okviru predsedničkih izbora koje je na Fejsbuku organizovao naš sajt Kurir.rs, Dragan Marković Palma pozvao članstvo da glasa za Dačića, ono odmah postavilo ne baš prijatne komentare na račun SPS.

Danijela Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track