LJUBIŠA BEARA BIO GLAVNI DŽELAT ZA SREBRENICU: On je bio IZDAJNIK srpskog naroda!
Foto: Fonet, AP, Marina Lopičić, Fonet

Šokantne tvrdnje Šešelja i Karadžića

LJUBIŠA BEARA BIO GLAVNI DŽELAT ZA SREBRENICU: On je bio IZDAJNIK srpskog naroda!

Politika -

Saznajte kako je bivši predsednik RS Radovan Karadžić, iz Haga označio glavnog krivca za masakr u Srebrenici i dodao da je ta osoba izdajnik srpskog naroda, poremećene pameti i da to nikada nije smelo da se dogodi.

Istu tvrdnju izneo je i lider radikala Vojislav Šešelj, koji je Ljubišu Bearu označio kao glavnog egzekutora i organizatora streljanja u Srebrenici, u leto 1995.

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić šokirao je srpsku javnost svojom ispovešću iz Haga - rekao je da je za zločin u Srebrenici kriv „izdajnik srpskog naroda poremećene pameti“, koji je „najviše oštetio srpske interese“!Podsetimo, Haški tribunal je u prvostepenoj presudi u martu ove godine osudio Karadžića na 40 godina jer je „odgovoran za genocid u Srebrenici i opsadu Sarajeva“.Istraga Slobe i Šešelja- Ko god je to uradio, bio je to izdajnik srpskog naroda i najviše je oštetio srpske interese. To se nikad nije desilo u našoj istoriji, i nije se smelo dogoditi ni sada. To je bilo potpuno idiotski i glupo, počiniti zločin koji se mogao izbeći, i to na kraju rata koji smo dobijali. Za nas je to bilo potpuno neočekivano i neverovatno. Kao da je to učinila neka poremećena pamet - rekao je Karadžić u intervjuu Nedeljniku, ne precizirajući o kome se tačno radi.Lider SRS Vojislav Šešelj je za Kurir podsetio da se, još dok je bio u vladi Srbije, sa Slobodanom Miloševićem dogovorio da se do kraja istraži slučaj Srebrenica.- To je bilo još 1998. Došao sam do izvesnih podataka, koje sam izneo i u medijima. U jednom intervjuu u listu Svedok pre odlaska u Hag pomenuo sam i Ljubišu Bearu (bivšeg načelnika bezbednosti VRS, koji je i osuđen na doživotnu robiju, prim. aut.) kao glavnog egzekutora i organizatora streljanja. Imali smo mi informacije da su i strane obaveštajne službe umešane, ali i o tom desetom diverzantskom odredu, koji je bio prepun i Hrvata, i muslimana i drugih nacionalnosti - podsetio je Šešelj. On je naglasio da su u masakr u Srebrenici umešane strane obaveštajne službe.Klinton napravio klopku- Postoje podaci koje je obelodanio Ibran Mustafić, nekadašnji predsednik opštine Srebrenica. On i još neki musliman bili su prisutni kad je Izetbegović s nekim razgovarao o tome šta je Klinton rekao. A on je rekao da treba napraviti klopku Srbima da pobiju negde 5.000 muslimana i da to bude povod za NATO intervenciju. Srebrenica je zato izabrana. Naser Orić je nekoliko nedelja ranije helikopterom SFOR sa najužim štabom evakuisan iz Srebrenice da ne bi imao ko da pruža otpor. I onda njegova 28. divizija nije čekala da Srbi uđu, nego je odmah krenula u proboj prema Tuzli. Naša artiljerija je zasula, nailazili su na naše zasede i tako je veliki broj izginuo. Ali problem je što je i streljano oko 1.000 ljudi - objasnio je Šešelj.

NostalgijaSARAJEVO JE JOŠ MOJ GRADKaradžić je u intervjuu Nedeljniku govorio i o privatnim pitanjima.- Još uvek Sarajevo smatram svojim gradom. U njemu su rođena moja deca, tamo sam stekao svoje obrazovanje i proveo ceo svoj život - rekao je on. Kazao je i da ne zamera Srbiji što ga je izručila Hagu.

Luka KaradžićRADOVAN NIJE OPTUŽIO MLADIĆALuka Karadžić, brat bivšeg predsednika RS, tvrdi da ne zna na koga je Radovan konkretno mislio kada je optužio Srbe za zločin.- Samo sigurno znam da nije mislio na Ratka Mladića jer je Radovan ubeđen da on u tim zločinima nema nikakvog učešća... Znam samo da mi je jednom prilikom kazao da su, ne pominjući imena, po nagovoru zapadnih službi to uradili i neki Srbi... Isto tako, nije tajna da je postojao dogovor Alije Izetbegovića i Bila Klintona da im je bio potreban povod za bombardovanje Srba - priča Luka Karadžić.

Danas u KURIRU pročitajte još:

PALMINI ŽESTOKO OPLELI PO PARTNERIMA IZ SPS: Socijalisti su veliko zlo

PUTIN PROTIV GEJ FIFA: Video-igru zabranjuju u Rusiji

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE GRUPE NAUČNIKA: Sledi nuklearni obračun Kine i SAD!

NEVEROVATAN POTEZ VALJEVSKOG FUNKCIONERA: Političar video pljačku, ali nije stigao da je prijavi!

OTAC FILIPA KAPISODE NAPOKON ODLUČIO: Želim da Ksenijinu majku pogledam u oči!

ANA IVANOVIĆ ŽELI DA POSTANE MAJKA: Neću da mi dete bude teniser

DANAS U KURIRU DODATAK ZA PENZIONERE

U današnjem poklon dodatku Moja penzija pročitajte sve o uslovima za odlazak u penziju!

Saznajte šta da radite ukoliko želite da napravite ugovor o doživotnom izdržavanju, a savetujemo i kako da se nosite sa nekim od najčešćih zdravstvenih problema u trećem dobu. Na jednom mestu pronađite sve što treba da zna penzioner u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track