Jeremić: Intenzivno razmišljam o kandidaturi i rešenjima za probleme
Foto: Nebojša Mandić

Priprema platformu

Jeremić: Intenzivno razmišljam o kandidaturi i rešenjima za probleme

Politika -

BEOGRAD - Nekadašnji šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da intenzivno razmišlja o tome da se kandiduje za predsedničke izbore, pre svega o platformi sa kojom bi izašao pred birače.

"To je stvar o kojoj intenzivno rasmišljam, tu mogućnost intenzivno razmatram. Tome prilazim ozbiljno i nemam nameru da se zatrčavam", rekao je Jeremić za N1.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se prilično teško živi i važno je pitanje kako se to može promeniti.

"To nije nešto što neko može da uobliči preko noći, mislim da nije glavno pitanje ko će se kandidovati nego koja će rešenja ponuditi za probleme u kojima se nalazimo. Ja o tim rešenjima ovog trenutka razmišljam i o tome se savetujem sa svojim ljudima", rekao je Jeremić.

Tek potom, kako je rekao, doneće i konačnu odluku o kandidaturi.

Upitan kada se poslednji put sreo sa premijerom Aleksandrom Vučićem i o čemu su razgovarali, on je rekao da je to bilo u Njujorku, tokom trajanja zasedanja Skupštine UN, kada je bio kandidat za generalnog sekretara.

Tada smo razgovarali o mojoj kandidaturi za generalnog sekretara, dodao je Jeremić.

Upitan o Vučićevim kritikama na njegov račun, Jeremić je odgovorio da je slušao premijera na konferenciji za novinare i ocenio da je to bila "bujica uvreda i omalovažavanja"."Sigurno neću da odgovaram na isti način, jer smo mi vrlo različiti ljudi, drugačijeg mentalnog sklopa i drugačijeg sistema vrednosti", naglasio je Jeremić.On misli da "nadmenost i agresija nije nešto što bi trebalo da bude projektovano sa samog vrha države" i upozorava da "verbalna agresija često vodi u daleko opasnije stvari, ka fizičkom nasilju na prvom mestu"."Mi smo prve takve oblike već imali, u Savamali na prvom mestu, ali i na drugim emstima", precizirao je Jeremić, koji smatra da bi to "pod hitno moralo da se promeni". "U suprotnom, plašim se da može da nas očekuje mnogo toga istog ili goreg", zaključio je Jeremić

(EPK/Tanjug/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja