VUČIĆ POSLE SASTANKA SA LAVROVIM: Fokus saradnje Srbije i Rusije treba da bude privreda
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA LAVROVIM: Fokus saradnje Srbije i Rusije treba da bude privreda

Politika -

BEOGRAD - Jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo bi da bude privredna saradnja, istakao je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, a ruski ministar je naglasio da se Rusija neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije.

Kako je saopššteno iz vlade, ministar Lavrov preneo je premijeru Vučiću pozdrave predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva, posebno ceneći lične napore srpskog premijera za saradnju sa Rusijom, kao i pozitivne tendencije u ekonomskim vezama u cilju daljeg privrednog rasta i razvoja dveju zemalja.„Rusija se neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije.

Uvek smo spremni da nađemo balans u našim interesima", istakao je ministar Lavrov.

Srpski premijer i ruski ministar razgovarali su o saradnji dveju zemalja i daljem razvoju odnosa na temelju strateškog partnerstva i interesa dveju zemalja za njegovo produbljivanje u svim pravcima.

Premijer Vučić je istakao da bi jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo da bude privredna saradnja, imajući u vidu pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

(KURIR TV) POŽELEO MU DOBRODOŠLICU NA RUSKOM: Vučić primio Lavrova

On je naglasio da je Srbija spremna za unapređenje saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede i telekomunikacija i dodao da su ruske investicije u svim navedenim oblastima dobrodošle.

Premijer Vučić obavestio je ministra Lavrova o ekonomskom napretku Srbije i izrazio interesovanje Srbije za proširenje kapaciteta za skladištenje gasa u Banatskom dvoru, kao i za izvoz Fijat vozila na rusko, ali i tržište Evroazijske unije.

Predsednik srpske Vlade zahvalio je na donaciji Ruske Federacije za unutrašnje oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu, kao i aktuelne izrade mozaika na kupoli Hrama.

Premijer Vučić i ministar Lavrov razgovarali su i o razvoju saradnje u oblasti odbrane, koji će biti tema narednog susreta premijera Vučića sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom u Moskvi.Tema današnjeg sastanka bila je i naredna poseta predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja