Vučić obavestio Nikolića o razgovorima sa SPS
Foto: Tanjug

Formiranje Vlade Srbije

Vučić obavestio Nikolića o razgovorima sa SPS

Politika -
Lider SNS rekao da se čeka odgovor predsednika države o nastavku razgovora sa drugim strankama nakon čega će, kako je naveo, Nikolić dati mandat za sastav vlade onome ko ima najmanje 126 poslanika u parlamentu.
1 / 5 Foto: Frejm

BEOGRAD - Lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je da će SNS početi razgovore sa socijalistima o formiranja buduće vlade.

Vučić je dodao da su o tome obavestili i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

On je novinarima po završetku razgovora delegacije SNS sa Nikolićem o formiranju vlade, rekao da se čeka odgovor predsednika države o nastavku razgovora sa drugim strankama nakon čega će, kako je naveo, Nikolić dati mandat za sastav vlade onome ko ima najmanje 126 poslanika u parlamentu.

Vučić je uveren da Nikolić neće štititi interese nijedne partije, već da će isključivo brinuti o interesima građana Srbije.

Lider SNS je ponovio stav da nijedna vlada bez SNS ne može biti legitimna i naveo da je to preneo i predsedniku države.

"Ima li smo stav da svaka vlada bez SNS je nelegitimna, jer se u drugom krugu predsedničkih izbora građani pokazali da žele promene i drugačiju Srbiju", naglasio je Vučić.

U delegaciji SNS na sastanku sa Nikolićem bili su Vučić, kandidat za premijera te stranke Jorgovanka Tabaković, funkcioneri Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanovic i lideri stranaka koji su sa SNS učestvovali na listi "Pokrenimo Srbiju" Velimir Ilić, Aleksandar Vulin, Dragomir i Milanka Karić...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track