DRAMATIČNO U EU: Vučić napustio Brisel zbog blokade Poglavlja 26, sutra se obraća naciji!
Foto: Nemanja Pančić

Razočaran ponašanjem Hrvatske

DRAMATIČNO U EU: Vučić napustio Brisel zbog blokade Poglavlja 26, sutra se obraća naciji!

Politika -

BRISEL - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, posle razgovora sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, da je razočaran ponašanjem Hrvatske i da neće prisustvovati sutrašnjoj Međuvladinoj konferenciji.

On je rekao da je zahvalan Federiki Mogerini na prijemu i korektnosti, dodavši da su imali veoma težak, otvoren i iskren razgovor u kome nije krio nezadovoljstvo i razočaranje zbog ponašanja nekih zemlja, a posebno Hrvatske.Pošto sam odgovoran i brinem o budućnosti Srbije, večeras neću davati nikakve dodatne izjave, rekao je Vučić.Kako saznajemo, Vučić će obratiti naciji tokom dana.

On je potvrdio da će se celokupna delegacija Srbije, osim ministarke zadužene za evropske integracije Jadranke Joksimović, večeras vratiti za Beograd, zbog čega je otkazao veliki broj za sutra predviđenih bilateralnih susreta.

Odluka premijera je usledila posle neočekivane odluke Hrvatske da blokira otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU. O je povodom toga izjavio da je Srbiji dosta hrvatskog iživljavanja i da će od danas drugačije reagovati.

Vučić se večeras sastao i sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini, a ranije je najavljeno da on neće prisustvovati međuvladinoj konferenciji na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja, ako posle tog razgovora ne bude postignut dogovor o deblokadi poglavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track