AMBASADOR SKAT: Otvaranje dva nova poglavlja veliki uspeh Srbije
Foto: Vlada Srbije

Pregovori sa EU

AMBASADOR SKAT: Otvaranje dva nova poglavlja veliki uspeh Srbije

Politika -

BEOGRAD - Otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima Srbije i Evropske unije (EU) je veliki uspeh, izjavio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajl Skat i istakao da očekuje da poglavlje 26 - Obrazovanje i kultura bude naredno koje će biti otvoreno.

Skat je rekao da je američki potpredsednik Džozef Bajden razgovaro sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i da SAD smatraju da bilateralna pitanja treba odvojiti od procesa evropskih integracija.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Vučić zahvalio SAD na podršci na putu ka EUPremijer Vučić danas je u razgovoru s američkim ambasadorom Kajlom Skatom zahvalio na podršci i pomoći SAD u približavanju Srbije Evropskoj uniji.

Skat je čestitao Vučiću na napretku na evropskom putu ostvarenom tokom godine i ponovio stav administracije SAD da Vladi Srbije pruža punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija, saopštila je Vlada Srbije.Premijer je zahvalio američkoj administraciji, posebno potpredsedniku SAD Džou Bajdenu, kao i Skatu, na iskazanoj podršci i pomoći u približavanju Srbije Evropskoj uniji.

Vučić i Skat su tokom razgovora naglasili važnost evrointegracija Srbije i celog Zapadnog Balkana, saglasivši se da napredak regiona ka Evropskoj uniji doprinosi miru i stabilnosti, kao i ekonomskom napretku.Oni su razmotrili situaciju u regionu, a Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da vodi konstruktivnu i odgovornu politiku stvaranja boljih odnosa na Zapadnom Balkanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track