Najnovije vesti

ŠOK: Čeda Jovanović se onesvestio kad je čuo za Đinđića
Foto: Dado Đilas

Teško podneo tragediju

ŠOK: Čeda Jovanović se onesvestio kad je čuo za Đinđića

Politika

Naš izvor dodaje i da Jovanović dugo nije uspeo da se oporavi od šoka i da je jedva uspeo da se vrati u Beograd

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je u vreme ubistva premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine, bio je na skijanju u Italiji, a kada su mu javili šta se desilo, onesvestio se u toaletu, saznaje Kurir!

Nije tajna da je Jovanović, u to vreme šef poslaničke grupe DOS u Skupštini, tada bio u Italiji. Izvor Kurira tvrdi da je zamenik predsednika DS Zoran Živković javio Jovanoviću da je izvršen atentat na Đinđića i da mu se od šoka toliko slošilo da je ostao bez svesti.
- Čeda je tog 12. marta bio u Italiji, na skijanju, a vest o Đinđićevoj smrti ga je zatekla u toaletu. Kako nam je kasnije pričao, stropoštao se i izgubio svest, pa ga je prijatelj koji je tada bio na skijanju s njim izvlačio iz kade - prepričava naš sagovornik.

Naš izvor dodaje i da Jovanović dugo nije uspeo da se oporavi od šoka i da je jedva uspeo da se vrati u Beograd.
- Čak su ga i policajci na aerodromu u Italiji pridržavali jer je još bio u šoku i nije mogao da vlada sobom. Inače, čim mu je javljena vest, on je iz Italije zvao predsednicu Skupštine Natašu Mićić i svoje saradnike i tražio da uvedu vanredno stanje - priča sagovornik Kurira.

E. K.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...