Najnovije vesti

(VIDEO) NAPOKON ISTORIJSKI PREDLOG Šarović: Hoćemo da utvrdimo ko je naručio atentat na Đinđića!
Foto: Printscreen

Inicijativa SRS u Narodnoj Skupštini

(VIDEO) NAPOKON ISTORIJSKI PREDLOG Šarović: Hoćemo da utvrdimo ko je naručio atentat na Đinđića!

Politika

Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i poslanik u Narodnoj skupštini, danas je na sednici parlamenta javno zatražio formiranje anketnog odbora koji bi analizirao nove činjenice i saznanja u vezi sa pozadinom ubistva Zorana Đinđića, a o kojima je ekskluzivno pisao Kurir.

Šarović je pred poslanicima pitao predsednika Vlade Aleksandra Vučića, s obzirom na to da zvanična istraga o ubistvu premijera Đinđića stagnira, da li će podržati predlog SRS za obrazovanje Anketnog odbora.

"Vi znate da se svih ovih godina u javnosti konstantno o tome priča, da mnogi politički akteri govore da postoji politička pozadina, ali je jasno da do sada nije postojala politička volja da se to istraži. Rok koji smo odredili da Anketni odbor izvrši svoj zadatak je 90 dana, sasvim dovoljno da se dođe do rezultata, ukoliko ozbiljni ljudi budu ozbiljno radili", istakao je Šarović.

On je dodao da je ova vlast, kao i sve prethodne, imala dovoljno vremena i sredstava da istraži sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje. Šarović je precizirao da bi, prema podnetom predlogu, Anketni odbor činio po jedan narodni poslanik iz pet najvećih poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini, na predlog poslaničkih grupa.

"Poslanička grupa određuje narodnog poslanika za člana Anketnog odbora u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove odluke. Anketni odbor je konstituisan i smatraće se da radi u punom sastavu ukoliko najmanje tri od pet najvećih poslaničkig grupa u Narodnoj skupštini imaju svog predstavnika u Anketnom odboru. Dužnost predsednika Anketnog odbora vršiće član Anketnog odbora koga predloži najveća opoziciona poslanička grupa. Dužnost zamenika predsednika Anketnog odbora vršiće član Anketnog odbora koga predloži najveća poslanička grupa. Predsednik saziva sednice Anketnog odbora i njima predsedava u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine", obrazložio je zamenik predsednika SRS.

"Ne možemo ponovo istim ljudima poveriti da to završe. Ovaj odbor ne bi se bavio ni politikom ni Vladom Zorana Đinđića, ograničen je zadatak u jednoj rečenici - činjenicama i pozadini njegovog ubistva. Pitanje postavljamo Aleksandru Vučiću, jer je on taj koji o tome odlučuje i bez njegove odluke taj odbor neće biti formiran. Onaj ko je dobronameran sigurno će podržati predlog, a oni koji ovo ne podrže nemaju pravo više nikada da u usta uzmu Zorana Đinđića", zaključio je Šarović.

ŠAROVIĆ O ISTORIJSKOM ANKETNOM ODBORU Protiv njega će biti samo oni umešani u ubistvo Đinđića!

Podsetimo, i lider radikala Vojislav Šešelj istakao je da bi Anketni odbor sigurno doprineo rasvetljavanju novih činjenica i okolnosti u organizaciji ubistva Zorana Đinđića.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"On bi trebalo da bude formiran od poslanika svih stranaka. I u slučaju rasvetljavanja činjenica o ubistvu Pavla Bulatovića skupštinski anketni odbor je doprineo da se rasvetle mnoge činjenice i dođe do novih saznanja. Ja bih mogao da budem na čelu odbora i evo sada javno obećavam da ću raditi predano i pošteno kako bi se rasvetlila pozadina ubistva Đinđića", predložio je Šešelj.

INICIJATIVA LIDERA RADIKALA: Šešelj traži anketni odbor o atentatu na Đinđića

On je dodao da, iako nikada nije bio poštovalac lika i dela Zorana Đinđića i o njegovoj politici misli sve najgore, smatra da je važno za Srbiju da se konačno utvrde sve činjenice, da se saslušaju svi kako bi se otkrila politička pozadina ubistva i utvrdila uloga Nebojše Čovića, ali i mnogih drugih.

VUČIĆ O ISTORIJSKOM PREDLOGU U VEZI SA ATENTATOM NA ĐINĐIĆA: Nemam ništa protiv anketnog odbora!

ŠOKANTNO! ĐINĐIĆA HTELI DA UBIJU IZ ČOVIĆEVE VILE Istina otkrivena posle 13 godina!

KONAČNO PADAJU MASKE: Đinđić znao da mu Čović sprema ubistvo!

SRAMOTA SRBIJE KO ŠTITI UBICU ĐINĐIĆA? Dva svedoka označila Nebojšu Čovića kao naručioca likvidacije

ŠOKANTNO! POSLE UBISTVA ĐINĐIĆA BRITANSKI AMBASADOR ZAHTEVAO Čović da bude premijer

LEGIJA BIO ČOVIĆEV PION: Zajedno planirali atentat na Đinđića

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...