AMIR BISLIMI O ANKETNOM ODBORU ZA OTKRIVANJE UBICE ĐINĐIĆA: Ako je Bagzi u pravu uhapsite Čovića!
Foto: Stefan Jokić

AMIR BISLIMI O ANKETNOM ODBORU ZA OTKRIVANJE UBICE ĐINĐIĆA: Ako je Bagzi u pravu uhapsite Čovića!

Politika -

Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i poslanik u Narodnoj skupštini, danas je na sednici parlamenta javno zatražio formiranje Anketnog odbora koji bi analizirao nove činjenice i saznanja u vezi sa pozadinom ubistva Zorana Đinđića, a o kojima je ekskluzivno pisao Kurir. Tim povodom oglasio se i Amir Bislimi, poslanik u skupštini AP Vojvodina i bivši direktor DS-a.

Nadležni državni organi moraju pod hitno da utvrde sve što je izrečeno i napisano o Nebojši Čoviću, o njegovoj ulozi i umešanosti u političku pozadinu ubistva Premijera dr Zorana Đindjića. Ako je tačno ono sto je rekao svedok saradnik Milenkovic- Bagzi, Nebojša Čović momentalno mora biti uhapšen i procesuiran. Ako kojim slučajem to nije istina, onda se Bagziju mora ukinuti status svedoka saradnika i Bagzi mora na dugogodišnju robiju - rekao je Beslimi za Kurir i podsetio da Bagzi nije mogao da dobije status svedoka saradnika ukoliko je govorio neistine i iznosio neproverena saznanja.

- Isto se odnosi i na ono sto je govorio predsednik SRS Vojislav Šešelj. Ako su njegove tvrdnje i optužbe neistinite, pogrešne i nedokazive onda Šeselj mora biti pozvan na odgovornost. Odavno je Srbija zemlja u kojoj je sve moguće, zemlja u kojoj institucije ne funkcionišu i zemlja u kojoj sve zavisi od volje jednog čoveka - rekao je Beslimi.

On je izrazio čuđenje činjenicom da, kako kaže, niko od njegovih dojučerašnjih partijskih saboraca iz DS-a se nije oglasio po ovom pitanju.

- Zanemeli su oni koji su se zaklinjali u Đinđića, njihovo prijateljstvo, borbu za demokratsku Srbiju... Ćute i oni koji su godinama ukazivali i optuživali Nebojšu Čovića da je on jedan od glavnih zaverenika kada je u pitanju atentat na Zorana Đinđića. Tu pre svega mislim na Dragana Šutanovca, Vladimira Bebu Popovića, Branislava Lečića, Žarka Koraća...

Bislimi je dodao da ako Srbija želi da postane pravno uređena država u kojoj su svi jednaki pred zakonom i država koja se opredelila da ide putem koji vodi ka članstvu u evropski uređenu porodicu onda ne sme da se dozvoli da se istraga o pozadini ubistva premijera Đindjica svodi na jeftinu kafansku raspravu kao što je to bio slučaj poslednjih godina.

- Smatram da je predlog o formiranju anketnog odbora dobar i da će utvrditi sve oko političke pozadine ubistva premijera Đinđića. To je veoma važna stvar, i u tom smislu dajem punu podršku tome bez obzira ko je inicijator tog predloga - rekao je za Kurir Amir Bislimi, poslanik u skupštini AP Vojvodina i bivši direktor DS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track